ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ισραήλ: Αντίποινα για την απόφαση της UNESCO…


Σοβαρή ανησυχία για ραγδαία κλιμάκωση της κατάστασης ασφαλείας στη μέση Ανατολή έχει προκαλέσει η απόφαση της UNESCO για τους Παλαιστινίους. Σε συνδυασμό με τις εκτοξεύσεις πυραύλων σε ισραηλινές πόλεις και τα σκληρά ισραηλινά αντίποινα, το μίγμα που έχει διαμορφωθεί είναι εκρηκτικό και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει εάν θα επικρατήσουν οι ψυχραιμότεροι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Η ισραηλινή κυβέρνηση αναστέλλει τη μεταβίβαση χρηματικών πόρων προς την Παλαιστινιακή Αρχή, ύστερα από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ χθες Δευτέρα, η οποία κατέστησε την Παλαιστίνη ισότιμο μέλος της UNESCO, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ισραηλινής κυβέρνησης.
«Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο. Η οριστική απόφαση πάνω στο θέμα αυτό θα ληφθεί μεταγενέστερα», ανέφερε ο Ισραηλινός κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το Ισραήλ, το οποίο αποφάσισε να επιταχύνει τον εποικισμό της ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης ως αντίποινα για την ένταξη της Παλαιστίνης στην UNESCO, «επιταχύνει την καταστροφή της ειρηνευτικής διαδικασίας», δήλωσε, σε απάντηση, ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.
«Η επιτάχυνση της δημιουργίας οικισμών επιταχύνει την καταστροφή της ειρηνευτικής διαδικασίας και το πάγωμα των παλαιστινιακών πόρων είναι μία κλοπή των χρημάτων του παλαιστινιακού λαού», δήλωσε ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος Ναμπίλ Αμπου Ρουντέινα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr