ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Άρχισε η σπέκουλα εν αναμονή του «Κουζνέτσοβ»!


Η αναμενόμενη άφιξη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου του ρωσικού αεροπλανοφόρου «Κουζνέτσοβ» έδωσε τροφή στην ανάπτυξη σεναρίων, τα οποία ως αφετηρία έχουνε της κάθε ενδιαφερόμενης πλευράς στη σύγκρουση στη Συρία…
Στόχος προφανής είναι οι ψυχολογικές επιχειρήσεις – αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση λίγο ερασιτεχνικές – με στόχο τη διαμόρφωση κλίματος περί του αδύνατου – αδιέξοδου της προοπτικής δυτικής επέμβασης στη Συρία.

Σύμφωνα λοιπόν με το ειδησεογραφικό κανάλι «Αλ Μανάρ» που στηρίζει τη Χεζμπολάχ και την τουρκική ειδησεογραφική πύλη «Yakın Doğu Haber», αναμένεται η ανάπτυξη των δυνάμεων του ρωσικού Ναυτικού – προφανώς μιλούν για το «Κουζνέτσοβ» – στα παράλια της Συρίας.
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, με την νέα της κίνηση, η Ρωσία στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στον δυτικό κόσμο. Η Μόσχα δείχνει ότι η Συρία αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την εξωτερική της πολιτική. Το «Αλ Μανάρ» υπενθυμίζει ότι η Ρωσία και η Κίνα αντιτίθενται στα μέτρα που προτείνει η δυτική συμμαχία για την Συρία.
Το Κουζνέτσοβ μπορεί όντως να εμφανιστεί στα ύδατα της Συρίας, πιθανότατα στον λιμένα Ταρτούς όπου παραδοσιακά υπήρχε βάση του σοβιετικού Ναυτικού την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Άλλο όμως αυτό και άλλο το να εξυφαίνονται σενάρια περί ετοιμότητας της Ρωσίας να αντιπαρατεθεί με τη Δύση για… τα μάτια του Μπασάρ Αλ Άσαντ και της Συρίας και μάλιστα σε περιοχή που κάθε άλλο παρά ευνοεί τη ρωσική στρατιωτική μηχανή.
Το να μη γίνεται κανείς υπερβολικός είναι προϋπόθεση αξιοπιστίας. Εκτός κι αν το δει κανείς από την οπτική γωνία της Χεζμπολάχ, οπότε και η προπαγάνδα ίσως έχει σαν στόχο το εσωτερικό παρά το διεθνές ακροατήριο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr