ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

"Όλο και πιο κοντά μια επίθεση κατά Ιράν",επιμένει ο Σιμόν Πέρες

Μια επίθεση εναντίον του Ιράν είναι "όλο και πιο πιθανή", προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, λίγο πριν την δημοσιοποίηση έκθεσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης από την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

 
 

"Οι υπηρεσίες πληροφοριών διαφόρων χωρών που παρακολουθούν το Ιράν ανησυχούν και πιέζουν τους ηγέτες τους να προειδοποιήσουν ότι το Ιράν είναι έτοιμο να αποκτήσει ατομικά όπλα", υπογράμμισε ο Πέρες μιλώντας στο Κανάλι Δύο της ισραηλινής τηλεόρασης. 

   

"Πρέπει να στραφούμε προς αυτές τις χώρες για να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους...Αυτό πρέπει να γίνει και υπάρχει μια μακριά λίστα επιλογών", πρόσθεσε. 

   

Η ΙΑΕΑ θα δώσει στη δημοσιότητα στις 8 Νοεμβρίου έκθεση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την οποίο ισραηλινοί ειδικοί χαρακτηρίζουν "ιδιαίτερα ανησυχητική". 

   

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν εκτιμά πως αυτή η έκθεση θα αποδείξει "πέραν πάσης αμφιβολίας" τους στρατιωτικούς στόχους του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο Ιράν θα επιβληθεί μια νέα σειρά διεθνών κυρώσεων. 

   

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, η έκθεση της ΙΑΕΑ θα "επηρεάσει αποφασιστικά" την ισραηλινή κυβέρνηση. 

   

Η πιθανότητα μιας προληπτικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν ήρθε ξανά στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες, μετά τις φήμες και τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης της χώρας ότι το υπουργικό συμβούλιο είναι διχασμένο σε αυτό το θέμα. 

 

Ο υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος έχει αποφασίσει μαζί με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου την επίθεση εναντίον του Ιράν.

 

Η Haaretz επισημαίνει ότι η πλειοψηφία των 15 μελών του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας τάσσεται προς το παρόν κατά μιας επίθεσης εναντίον του Ιράν.

   

Πολλοί ισραηλινοί αξιωματούχοι υπογραμμίζουν πως το Ισραήλ δεν είναι σε θέση από μόνο του να προχωρήσει σε μια τέτοια επιχείρηση χωρίς προηγούμενο συντονισμό με τις ΗΠΑ και το πράσινο φως της Ουάσινγκτον. 

    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr