ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Εισβολή στη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη!


(ΑΝΑΝΕΩΣΗ 16:39) – Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι οι διαδηλωτές κατάφεραν και εισέβαλαν σε δεύτερο κτήριο που ανήκει στην πρεσβεία της Βρετανίας, στο οποίο βρίσκονται οι οικίες του προσωπικού.
Υπολογίζεται ότι πάνω από 100 άτομα εισέβαλαν στο δεύτερο κτήριο. Εντός αυτού υπάρχουν ξένοι υπήκοοι, για τους οποίους οι διαδηλωτές αναφέρουν ότι παρέχουν προστασία.
Το «ειρωνικό» είναι ότι την Κυριακή, βουλευτής του Ιρανικού κοινοβουλίου προειδοποίησε ότι το «εξαγριωμένο πλήθος» μπορεί να εισβάλει στην βρετανική πρεσβεία…

———–
Μέρες και μνήμες του 1979 ξαναζωντάνεψαν στην Τεχεράνη με την εισβολή που σημειώθηκε πριν μιάμιση ώρα στην πρεσβεία της Βρετανίας στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη.
Η υπόθεση ξεκίνησε χθες όταν ακραία στοιχεία του θεοκρατικού καθεστώτος των μουλάδων οργάνωσαν αιφνιδιαστικά πορεία διαμαρτυρίας για σήμερα στη βρετανική πρεσβεία, αντιδρώντας στην ψήφιση πρότασης στο Κοινοβούλιο υπέρ της υποβάθμισης των σχέσεων με τη Βρετανία. Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν έπειτα από την απόφαση της Βρετανίας να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, για το πυρηνικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, τέθηκαν απαγορεύσεις σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας να εκτελούν συναλλαγές με αντίστοιχα ιρανικά, συμπεριλαμβανομένης και της Τράπεζας του Ιράν.
Ο χώρος της πρεσβείας φυλασσόταν – υποτίθεται – από δυνάμεις ασφαλείας της ιρανικής Αστυνομίας. Ωστόσο, οι φοιτητές που κατά κύριο λόγο συμμετείχαν στην πορεία, άρχισαν να πετάνε πέτρες και σπάσανε τα τζάμια της πρεσβείας, ενώ στη συνέχεια εισέβαλαν στο κτίριο υπερφαλαγγίζοντας την αστυνομική δύναμη.
Τηλεοπτικά στιγμιότυπα τους δείχνουν να πετάνε έγγραφα από τα παράθυρα και να προβαίνουν γενικώς σε βανδαλισμούς, κραυγάζοντας «θάνατος στη Βρετανία». Στη συνέχεια, η αστυνομία – υποτίθεται, το επαναλαμβάνουμε – κατόρθωσε να ελέγξει την κατάσταση και οι εισβολείς αποχώρησαν από το σημείο.
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί αν όλοι οι εργαζόμενοι στην πρεσβεία είναι καλά στην υγεία τους. Σίγουρα, το περιστατικό συνιστά δραματική κλιμάκωση της αντιπαράθεσης του Ιράν με τη Δύση.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι ενέργειες είχαν την υποκίνηση, οργάνωση ή σε τελική ανάλυση, απλά την ανοχή του καθεστώτος του Ιράν. Εάν αυτό ισχύει, τότε θεωρείται βέβαιο πως ανάμεσα στους «διαμαρτυρόμενους φοιτητές» υπήρχαν και πράκτορες των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι ουδείς γνωρίζει τι είδους – και ποιας διαβάθμισης… – έγγραφα απέσπασαν, οπότε η ζημιά στους Βρετανούς μπορεί να είναι ιδιαιτέρως σοβαρή.
Το περιστατικό δεν θα μείνει αναπάντητο και δικαίως. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι λογικό να γίνονται αποδεκτές και πρέπει να καταδικαστούν με δριμύτητα, ανεξαρτήτως του αν η χώρα μας έχει οδηγηθεί σε σοβαρή εξάρτηση από το Ιράν για την τροφοδοσία της σε πετρέλαιο.
Είναι καιρός οι χώρες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπεριφερθούν ως αληθινοί εταίροι και σύμμαχοι και επιτέλους, όσοι ασπάζονται τις αρχές και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού της αρχαιότητας (υποτίθεται η ΕΕ τουλάχιστον) να συμπεριφερθούν διαφορετικά και να αποδειχθούν αντάξιοι της κρισιμότητας των στιγμών.
Το περιστατικό θύμισε έντονα όσα συνέβησαν στο Ιράν το 1979 με την κατάληψη της αμερικανικής πρεσβείας και την κράτηση επί 444 μέρες μελών του προσωπικού της πρεσβείας.

1 σχόλιο:

  1. OI IΡΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΛΙΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ, ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΑΘΩΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ.
    ΕΜΕΙΣ, ΟΙ "ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ", ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΞΕΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ, ΣΚΥΒΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr