ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Υπερπλατφόρμα τα Apache Block III UTA (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξελιγμένες τεχνολογίες εφάρμοσε η Αμερικανική Αεροπορία Στρατού με «πυρήνα» το επιθετικό ελικόπτερο AH-64D Longbow Apache Block III.

Προσφάτως, ένα Apache Longbow Block III εφοδιάστηκε με το Unmanned Aerial Systems Tactical Common Data Link Assembly (UTA), επιτυγχάνοντας τον έλεγχο Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος (ΜΕΑ) εν ώρα πτήσης. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτή η τεχνολογία από ένα επιθετικό ελικόπτερο, εμβαθύνοντας τη συνεργασία επανδρωμένων και μη επανδρωμένων πλατφορμών.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων το Apache εν πτήση ήλεγχε το οπλικό φορτίο και την πτήση ενός MQ-1C Gray Eagle. Το Longbow UTA είναι υψηλή ευρυζωνική σύνδεση διπλής κατεύθυνσης, που επιτρέπει τα πληρώματα των συγκεκριμένων Apache να ελέγχουν ΜΕΑ σε μακρυνές αποστάσεις και να λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο, υψηλής ευκρίνειας ροή βίντεο στις οθόνες πολλαπλών λειτουργιών που διαθέτουν.

Το UTA είναι ενσωματωμένο στον υπολογιστή αποστολής των Apache Block III. Το σύστημα Longbow διαθέτει είτε το ραντάρ ελέγχου πυρός ή το σύστημα UTA, τους πυραύλους Hellfire και πλήρως ψηφιακό εκτοξευτή Μ299. Η ανάπτυξη των Longbow UTA θα γίνει στις αρχές του ερχόμενου έτους.
Η τεχνολογία αυτή αυξάνει σε εκθετικό βαθμό την επίγνωση κατάστασης των χειριστών των συγκεκριμένων επιθετικών ελικοπτέρων και αποτελεί μια μικρή επανάσταση στον τομέα.
Διαβάστε επίσης: Αεροσκάφη και UAV σε εντυπωσιακή κοινή άσκηση!
Στο ακόλουθο βίντεο Ινδιάνοι Απάτσι ευλογούν… το πρώτο ελικόπτερο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr