ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η κρίση στη Συρία κορυφώνεται,η Αθήνα ανησυχεί,οι ΗΠΑ έστειλαν αεροπλανοφόρο

Η κρίση στη Συρία κορυφώνεται και η Αθήνα ανησυχεί. Οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις ότι πολύ σύντομα,ίσως πριν το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις,πληθαίνουν ,όπως και οι ενδείξεις που τις επιβεβαιώνουν.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο BUSH πλέει τα τελευταία 24ωρα στ΄ ανοιχτά της Συρίας,στην ίδια περιοχή όπου βρίσκονται ρωσικά πολεμικά πλοία και αναμένεται μέχρι τα μέσα της εβδομάδας το ρωσικό αεροπλανοφόρο “Κουζνέτσοφ”.


Ισραηλινά ΜΜΕ “ερμηνεύουν” τη παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου ως ένα ακόμη βήμα ετοιμότητας των ΗΠΑ να αναλάβουν δράση χρησιμοποιώντας τη Τουρκία,η οποία εδώ και καιρό παίζει ενεργό ρόλο.

Όποια κι αν είναι τα σχέδια των ΗΠΑ για τη Συρία,το βέβαιο είναι ότι θα έχουν τη λογική της επέμβασης στη Συρία. Το πόσο δυναμική και μαζική θα είναι θα εξαρτηθεί πολύ σύντομα.

Βέβαιο όμως είναι ότι η Ρωσία δεν θα παραμείνει απαθής. Το έχει πει δημοσίως,ότι δεν θα είναι τόσο “χαλαρή” στις αντιδράσεις της,όπως στη περίπτωση της Λιβύης. Και η ισχυρή ναυτική της παρουσία στ΄ ανοιχτά της Συρίας το επιβεβαιώνει.


Όλα αυτά η Αθήνα τα παρακολουθεί προφανώς με ανησυχία. Η μεταβατική κυβέρνηση που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης οικονομικής κρίσης είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπη με μια εξαιρετικά σοβαρή και επικίνδυνη κρίση στη Μέση Ανατολή. Κρίση που θα επιβαρύνει κι άλλο την οικονομία λόγω των πιθανών επιπτώσεων που θα έχει στη ναυτιλία αλλά και του προβλήματος ενός ακόμη κύματος προσφύγων προς τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr