ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Γιούνκερ: Έθεσε τους Γερμανούς απέναντι… στους εαυτούς τους!


Άκρως επικριτικός, αν και με ευγενικό τρόπο, ήταν ο επικεφαλής της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα General Anzeiger Bonn.
Δήλωσε ότι η Γερμανία και οι Γερμανοί πρέπει να δείξουν περισσότερη αλληλεγγύη προς τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανοίξουν τα μάτια τους στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά. Τόνισε ότι αν και η γερμανική οικονομία έχει αδιαμφισβήτητο ρόλο εντός της ΕΕ, είναι επίσης εμπλεγμένη στην οικονομική κρίση και πρέπει να εργαστεί για να βοηθήσει τα άλλα κράτη – μέλη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «στη Γερμανία ορισμένοι συμπεριφέρονται ως η χώρα να μην έχει προβλήματα, ως η Γερμανία να μην έχει χρέος, τη στιγμή που άλλοι είναι υπερχρεωμένοι [...] Πιστεύω ότι το γερμανικό χρέος είναι ανησυχητικό. Η Γερμανία έχει μεγαλύτερο χρέος από την Ισπανία – αλλά κανείς στη Γερμανία δεν το αναφέρει αυτό [...] Είναι εύκολο να λέγεται ότι οι άνθρωποι του νότου είναι τεμπέληδες, ενώ οι Γερμανοί ιδρώνουν στη δουλειά. Αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr