ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ν. Κορέα – Ισραήλ: Συνεργασία αμυντικής βιομηχανίας


Η Νότια Κορέα βρίσκεται σε συζητήσεις με ισραηλινές αμυντικές βιομηχανίες προκειμένου να εξευρεθούν κοινοί χώροι συνεργασίας σε υπάρχοντα και μελλοντικά προγράμματα.
Η αρχή φαίνεται ότι καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει μέσω της πώλησης του αεροσκάφους προκεχωρημένης εκπαίδευση Τ-50 Golden Eagle της ΚΑΙ και στη συνέχεια με προτάσεις για άλλα προγράμματα. Στις συζητήσεις με την ΙΑΙ και την Elbit έχει προταθεί η κατασκευή των πτερύγων και του εξομοιωτή αντίστοιχα. Η ΚΑΙ θεωρεί ότι η επιλογή του από το Ισραήλ θα βοηθήσει στην εμπορική του προώθηση και στις Ηνωμένες Πολιτείες που ενδιαφέρονται για αντίστοιχο αεροσκάφος.

Η Ισραηλινή Αεροπορία βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών Α-4 Skyhawk και ανάμεσα στις προτάσεις που εξετάζονται βρίσκεται και το Μ-346 της Alenia. Όσον αφορά την πρόταση του νοτιοκορεατικού Τ-50, το Ισραήλ ενδιαφέρεται κυρίως για την πολεμική έκδοσή του, την FA-50, έστω χωρίς τον οπλισμό, ώστε να υπάρχει μία εφεδρική μοίρα σε περίπτωση πολέμου. Η Αίτηση Προτάσεων αναμένεται να αποσταλεί μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε η τελική επιλογή ίσως γίνει μέσα στο πρώτο μισό του επόμενου έτους.
Οι δελεαστικές προτάσεις συνεργασίας των Νοτιοκορεατών δεν σταματούν στο Τ-50, για το οποίο προσφέρουν σημαντικά πακέτα συνεργασίας. Τον επόμενο μήνα αντιπροσωπεία της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας θα ταξιδέψει στο Ισραήλ για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας. Επιπλέον, η συνεργασία ΚΑΙ και Lockheed Martin, για την εμπορική προώθησή του, θα επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει κονδύλια FMS, ώστε να προχωρήσει στην προμήθειά του.
Η επιλογή του είναι αρκετά πιθανή καθώς το πακέτο συνεργασίας της Alenia είναι χαμηλότερο των 750 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της δέσμευσης αγοράς δύο ισραηλινών αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης από την Ιταλική Αεροπορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr