ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ήρθε η ώρα για το άγαλμα του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη;

Μια απίστευτη πληροφορία κάνει από χθες τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ. Άγαλμα του Κεμάλ πρόκειται να τοποθετήσει, σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, με σκοπό να προσελκύσει Τούρκους τουρίστες στην δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση πόλη. Εμείς, την είδηση την είδαμε απο τα «ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ», την εξαιρετική ιστοσελίδα που εξειδικεύεται στις εξελίξεις στη γειτονική μας χώρα.

Ο δήμαρχος φέρεται να δήλωσε ότι η πόλη έχει πολλά οθωμανικά μνημεία και ότι αποφάσισε να προβάλει την οθωμανική πολιτιστική κληρονομιά με απώτερο στόχο την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.
Ο δήμαρχος σκοπεύει να οργανώσει περιηγήσεις στα οθωμανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης και να τοποθετήσει άγαλμα του Κεμάλ στην πλατεία Αριστοτέλους, σύμφωνα πάντα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Η αλήθεια είναι ότι προεκλογικά ο Μπουτάρης είχε προκαλέσει σάλο για τις σχετικές του δηλώσεις και είναι προσελκύσει μαζικά το ενδιαφέρον των τουρκικών ΜΜΕ στο πρόσωπό του. Ουδείς έχει αντίρρηση στην εφαρμογή έξυπνων και ανατρεπτικών ιδεών για να βοηθηθεί η οικονομία μιας πόλης η οποία έχει πληγεί αγρίως από την κρίση.
Άλλο όμως είναι αυτό και άλλο το να τοποθετήσεις στη συμπρωτεύουσα άγαλμα του σφαγέα των Ελλήνων, μιας αιμοσταγούς προσωπικότητας η οποία κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται δίπλα στον Χίτλερ, τον Στάλιν και τον Πολ Ποτ. Μήπως να σκεφτόταν ο Μπουτάρης τη δημιουργία «μουσείου γενοκτονιών Ατατούρκ», επιδιώκοντας να προσελκύσει τα εκατομμύρια των λαών που θα τους αφορά το μνημείο; Σε τελική ανάλυση, εάν ψάξει λίγο καλύτερα το θέμα ο καλών προθέσεων πιστεύουμε Γιάννης Μπουτάρης, θα ανακαλύψει μια επικίνδυνη μυθολογία γύρω από την υποτιθέμενη προέλευση του «πατερούλη» Ατατούρκ από τη Θεσσαλονίκη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr