ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

«Ματ» σε Γάλλους-Rafale τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

«Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι» διαμήνυσαν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο οι Άραβες στους Γάλλους, εν μέσω διαπραγματεύσεων για την πώληση 60 μαχητικών τέταρτης γενιάς τύπου Rafale! Είχε προηγηθεί η «ντρίπλα» με τους Αμερικανούς και το F-16 το οποίο προφανώς οι Γάλλοι το θεώρησαν ως διαπραγματευτική μπλόφα.


Όταν όμως ήρθε η ώρα και ξεκίνησαν ξανά οι διαπραγματεύσεις και ενώ είχαν καταγραφεί δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ περί της εγγύτητας σε συμφωνία Γαλλίας (Dassault) και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τα μαχητικά, έρχεται η κατάθεση αιτήματος από την πλευρά των Αράβων προς την ευρωπαϊκή κοινοπραξία που κατασκευάζει το μαχητικό EF-2000 Typhoon (Eurofighter) να προκαλέσει στους Γάλλους πολλαπλά εγκεφαλικά… Και για να μην μείνει κάποια αμφιβολία για το κατά πόσον η στάση είναι σοβαρή και δεν αποτελεί μπλόφα, ο ηγέτης του Ντουμπάι και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Μουχάμαντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, φρόντισε να πραγματοποιήσει την πιο σύντομη στάση του στο περίπτερο του Rafale! Ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι τελειώνει ο χρόνος τους και ότι χάνουν οριστικά το παιχνίδι!
Είναι απολύτως φυσιολογικό να χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους αφού τη στιγμή κατά την οποία όλα δείχνουν ότι στον διαγωνισμό της Ινδίας το Eurofighter θεωρείται ως ακλόνητο φαβορί, η γαλλική αμυντική – αεροδιαστημική – βιομηχανία υπολόγιζε να κάνει τη ρελάνς με την ανακοίνωση συμφωνίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Οι παμπόνηροι Άραβες όμως αντελήφθησαν τη γαλλική αγωνία και φρόντισαν να την εκμεταλλευτούν δεόντως ώστε είτε να κερδίσουν με συνοπτικές διαδικασίες όσα ζητούν στις διαπραγματεύσεις είτε να επιλέξουν άλλο μαχητικό το λιγότερο εξίσου ικανό με τη γαλλική πρόταση. Φαίνεται ότι τη συγκεκριμένη υπόθεση την έχουν πάρει ζεστά και θέλουν να περάσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια προς τους Γάλλους το μήνυμα ότι «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» ενώ το «πάνω χέρι» το έχει αυτός που έχει τα χρήματα. Και καλώς ή κακώς ρευστότητα σήμερα διαθέτουν πολύ συγκεκριμένα μέρη της υφηλίου, μεταξύ αυτών και ο Περσικός Κόλπος.

Σε συνθήκες γενικευμένης παγκόσμιας κρίσης και ύφεσης όποιος έχει χρήματα κάνει απλώς ότι θέλει… και σε όποιον αρέσει! Τα ίδια ισχύουν και για τη χώρα μας όπου υπάρχουν ανοικτά μέτωπα. Απλά εδώ οι ιδιομορφίες… της φυλής είναι τέτοιες που λειτουργούν συχνότατα παραπλανητικά ως προς τη δυσάρεστη ή ευχάριστη – αναλόγως από ποια πλευρά βλέπει κανείς μια υπόθεση – πραγματικότητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr