ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Προειδοποίηση ΗΠΑ για τον νέο στολίσκο για τη Γάζα

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι μια νέα προσπάθεια ακτιβιστών για τη μεταφορά βοήθειας με πλοία στη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία έχει επιβάλλει αποκλεισμό το Ισραήλ, είναι επικίνδυνη και κάλεσαν τους Αμερικανούς πολίτες να μη μετάσχουν σε αυτή.
Ακτιβιστές αναχώρησαν χθες από την Τουρκία με δύο πλοία με ιατρικές προμήθειες για τη Γάζα. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας. Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νάλαντ, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον επικοινώνησε με την τουρκική κυβέρνηση σήμερα σχετικά με τα δύο πλοία και μίλησε επίσης με ισραηλινούς αξιωματούχους.


«Η αίσθησή μου είναι ότι, με δεδομένο τον τρόπο που συγκροτήθηκε όλο το σχέδιο, αιφνιδίασε και εμάς και την τουρκική κυβέρνηση», σημείωσε η Νάλαντ. Οι ΗΠΑ ζήτησαν διευκρινίσεις για τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι τουρκικά πολεμικά πλοία μπορεί να συνοδεύουν τα δύο πλοία και η Τουρκία απάντησε εντελώς κατηγορηματικά ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, προσέθεσε η Νούλαντ.
«Θα ήταν μια εξαιρετικά κακή ιδέα, αλλά μας διαβεβαίωσαν ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», σημείωσε. Η Νάλαντ επανέλαβε εξάλλου τις προειδοποιήσεις που είχαν κάνει οι ΗΠΑ και τις προηγούμενες φορές που ακτιβιστές προέβησαν σε παρόμοιες ενέργειες, σημειώνοντας ότι οι Αμερικανοί πολίτες που θα πάρουν μέρος στις προσπάθειες παροχής υλικής υποστήριξης ή άλλων πόρων στη Χαμάς μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr