ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Σε κλοιό αμερικανικών… JDAM το Ιράν

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας τη στήριξη συμμάχου – κλειδί στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του Ιράν.

Συγκεκριμένα, προωθείται στο Κογκρέσο προς επικύρωση, η προσπάθεια πώλησης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 4.900 βομβών JDAM, μαζί και άλλα οπλικά συστήματα. Στόχος είναι να τεθεί το Ιράν σε κλοιό ισχυρών στρατιωτικά χωρών, ώστε να μη δύναται να αμφισβητήσει την κυριαρχία των χωρών του Κόλπου.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας από την Τεχεράνη, που προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά τους και να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα, χρησιμοποιώντας τους σιίτες κατοίκους των Εμιράτων. Παρά τις στενές εμπορικές σχέσεις τους, τα πολιτικά προβλήματα είναι έντονα.
Η πώληση των βομβών ενισχύει την ισχύ πυρός της Αεροπορίας των ΗΑΕ, η οποία διαθέτει 79 αεροσκάφη F-16E/F και 36 Mirage 2000 EAD/RAD/DAD και 32 Mirage 2000-9 D, καθώς και πληθώρα άλλων ιπτάμενων μέσων.
Πέρα, όμως, από τον εξοπλισμό των ΗΑΕ, τα αντίστοιχα προγράμματα, ιδιαίτερα αυτά της Σαουδικής Αραβίας, δείχνουν πολύ ισχυρή τάση εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών της περιοχής. Πάντοτε φυσικά με την στήριξη των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr