ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η γελοιότητα Γάλλων-Γερμανών σε όλο της το μεγαλείο…

Η είδηση είναι απλή, ότι Ευρωπαίος μη κατονομαζόμενος ανώτατος αξιωματούχος «σφύριξε» σε δημοσιογράφους ότι Γάλλοι και Γερμανοί αξιωματούχοι συζήτησαν χθες στις Βρυξέλλες σχέδιο για τη δημιουργία «μικρότερης Ευρωζώνης».
Αυτή τη λύση της Ευρώπης «δύο ταχυτήτων» βλέπουν ως τη μοναδική διαθέσιμη για να «σωθεί η παρτίδα» και να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη ολοκλήρωση και ομοσπονδοποίηση με όσους μπορούν. Είναι προφανές ότι τέτοιες λύσεις δεν χωρούν σοβαρά την Ελλάδα και πιθανότατα πλέον και την Ιταλία.


Αυτοί οι πολιτικοί νάνοι, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, στην περίπτωση του Σαρκοζί και κυριολεκτικά, είναι τόσο προβληματικοί, όπως φαίνεται, φαίνεται από απόψεως προσωπικής ευφυΐας, ώστε αδυνατούν να προβούν στην παραμικρή αυτοκριτική που θα τους οδηγούσε στην επανάληψη λαθών του παρελθόντος. Αναρωτήθηκαν ποτέ αυτοί που κυβερνούν τις τύχες των ευρωπαϊκών λαών ποια ήταν η θέση των χωρών τους όταν τέθηκε το ερώτημα διεύρυνση ή εμβάθυνση; Μήπως θυμούνται που έγραψαν όσους προειδοποιούσαν και απηύθυναν έκκληση να υιοθετηθεί η εμβάθυνση;
Να προειδοποιήσουμε βέβαια ως Κασσάνδρες κάτι το οποίο κάναμε με τόση επιτυχία στο πρόσφατο παρελθόν, ότι οι αγορές είναι αμείλικτες και δεν πρόκειται να κάνουν εξαιρέσεις στα δικά τους «μαγαζιά», ειδικά στο γαλλικό. Ήδη, η ταχύτητα εξάπλωσης της κρίσης τους έπιασε «αδιάβαστους» δυο φορές τουλάχιστον, στις περιπτώσεις Ελλάδας και Ιταλίας.
Αφού αποφάσισαν να παίξουν τέτοια παιχνιδάκια, τα οποία όμως είναι για μεγάλα παιδάκια, όχι για σαχλαμάρες πολιτικούς του δικού τους αναστήματος, μήπως ήρθε η ώρα η Ελλάδα να διερευνήσει τις δυνατότητες «αλλαγής στρατοπέδου»; Το έχουμε ξαναπεί: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΔΕΝ έχει την πολυτέλεια να χάσει ένα «οικόπεδο» με τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας. ΗΠΑ και Ρωσία, τουλάχιστον, θα έδιναν γη και ύδωρ σε μια Ελλάδα που θα εμφανιζόταν διατεθειμένη να «παίξει μπάλα» εγκαταλείποντας την παθητική πρακτική – εθισμό των τελευταίων δυο τουλάχιστον δεκαετιών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr