ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Συνεργασία Τουρκίας – Αλβανίας στο έγκλημα


Του Κώστα Τζεβελέκου
Οι αλβανικές συμμορίες συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες και πιο δραστήριες που εμπλέκονται με τα ναρκωτικά και το λαθρεμπόριο όπλων, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της EUROPOL (Ιούνιος του 2011) για την απειλή του οργανωμένου εγκλήματος στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι αλβανικές, λιθουανικές και τουρκικές συμμορίες έχουν φτιάξει εγκληματικές επιχειρήσεις και υποστηρίζουν μια αλυσίδα παράνομων συναλλαγών.
«Από όλους τους κόμβους, το Νοτιοανατολικό έχει αναπτυχθεί περισσότερο κατά τα τελευταία έτη λόγω αύξησης του λαθρεμπορίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας, την ανάπτυξη πληθώρας βαλκανικών διαδρόμων παράνομης διακίνησης εμπορευμάτων από και προς την ΕΕ και της σημαντικής αύξησης της παράνομης μετανάστευσης μέσω Ελλάδας» επισημαίνει η έκθεση. «Οι εξελίξεις αυτές στην περιοχή συνέβαλαν στη δημιουργία ενός βαλκανικού άξονα διακίνησης προς την ΕΕ, ο οποίος περιλαμβάνει τα Δυτικά Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη. Νέοι διαμετακομιστικοί κόμβοι δημιουργούνται σε χώρες όπως η Ουγγαρία, όπου συγκλίνουν αρκετοί διάδρομοι από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία είναι ένα σημείο κλειδί σύνδεσμος για διαμετακόμιση προς την ΕΕ».
Η συνεργασία Αλβανών και Τούρκων.
Οι Αλβανοί διακινούν όλα τα ήδη των ναρκωτικών, αλλά ιδιαίτερα την ηρωίνη και το χασίς. Οι Τούρκοι εισάγουν την ηρωίνη από το Αφγανιστάν μαζί με τους λαθρομετανάστες. Στη συνέχεια τους προωθούν και σε συνεργασία με τους Αλβανούς τους οδηγούν άλλους στην Ελλάδα και άλλους σε άλλα κράτη της Βαλκανικής και της Ευρώπης.
Τα αστυνομικά δελτία αναφέρουν επανειλημμένως για την εξάρθρωση τέτοιων κυκλωμάτων που έχουν καταντήσει μάστιγα.
Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση των Αλβανών ιθυνόντων.
Από την πλευρά τους οι Αλβανοί ιθύνοντες και ειδικότερα ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών (SHIK), Φάτος Κλόσι, παρουσιάζοντας την έκθεση απολογισμού των δραστηριοτήτων της SHIK για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία, σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά και τη διακίνησή τους, τόνισε ότι: «Στην Αλβανία δεν υπάρχει βιομηχανία επεξεργασίας ναρκωτικών, η χώρα όμως χρησιμοποιείται ως τράνζιτ για τη μεταφορά ναρκωτικών προς άλλες χώρες».
Παράλληλα είπε πως «δεν υπάρχουν στοιχεία για ανάμειξη πολιτικών στο οργανωμένο έγκλημα, αλλά υπάρχουν στοιχεία για ανάμειξη φίλων πολιτικών σε εγκληματικές οργανώσεις».
Αναφερόμενος στο έργο της SHIK για την εξάλειψη του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, δήλωσε ότι «σπείρες διακίνησης λαθρομεταναστών εντός και εκτός της Αλβανίας συνεργάζονται με την ιταλική και τουρκική μαφία. Οι ιδιοκτήτες ταχύπλοων σκαφών που διακινούν λαθρομετανάστες, έχουν εγκαθιδρύσει ισχυρούς δεσμούς με ανθρώπους της αλβανικής αστυνομίας και των λιμενικών αρχών της Αυλώνας, του Δυρραχίου, του Σενγκίν και των Αγίων Σαράντα. Συνεργάζονται με ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία κυρίως αραβικές, οι οποίες αναλαμβάνουν τη διαμονή των λαθρομεταναστών μέχρι τη μεταφορά τους στο εξωτερικό».
Με αυτές τις δηλώσεις έχουμε την πλήρη απόδειξη συμμετοχής πολιτικών της Αλβανίας στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος.
Πώς αυτή τη στιγμή εμπλέκονται οι Τούρκοι ;
Σύμφωνα με διεθνείς εκθέσεις και καταγγελίες ειδικών που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα και τα ναρκωτικά, η Τουρκία είναι χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών ιδιαίτερα από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Οι καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Τούρκων, Αφγανών και Πακιστανών, τους έχουν οδηγήσει στο να κάνουν χρυσές δουλειές.
Οι Αφγανοί στέλνουν λαθρομετανάστες που περνούν μέσα από το Ιράν στην Τουρκία, οι οποίοι είναι φορτωμένοι με ναρκωτικά.
Εκεί τους παραλαμβάνουν οι άνθρωποι της τουρκικής μαφίας (η οποία συνεργάζεται με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας) και στη συνέχεια τα ναρκωτικά τα στέλνουν μέσω άλλων δικτύων και ιδιαίτερα των Αλβανών στην Ε.Ε .
Για τους λαθρομετανάστες τους δε, διαμοιράζονται προκειμένου άλλοι να φθάσουν στην Ελλάδα και άλλοι σε άλλες χώρες.
Όλα αυτά υλοποιούνται εν γνώσει των άρχων τόσο της Τουρκίας όσο και της Αλβανίας, αλλά η συνεργασία τους προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους και να υλοποιήσουν τις επεκτατικές τους πολιτικές είναι πάνω από όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr