ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Επιτυχία της ΕΑΒ: και εις άλλα με υγεία…


Σύμβαση ύψους 114 εκατ. δολαρίων για τη συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων του αεροσκάφους F-16 υπέγραψε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (EAB) με τη Lockheed Martin Aeronautics, ενισχύοντας έτσι τη μακροχρόνια συνεργασία της με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του αεροναυπηγικού κλάδου διεθνώς. Η σύμβαση έχει εξαετή διάρκεια και αφορά στη συναρμολόγηση 112 εργοσυνόλων για τα αεροσκάφη F-16 Block 50 και Block 60.
Η σύμβαση διασφαλίζει την επέκταση τρέχοντος προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου η ΕΑΒ συναρμολογεί υποσυγκροτήματα του F-16 για όλους τους πελάτες της Lockheed Martin ως μοναδικός προμηθευτής παγκοσμίως και για όλη τη διάρκεια παραγωγής του αεροσκάφους. Η επέκταση του Προγράμματος επιβεβαιώνει στην πράξη την επιτυχημένη συμμετοχή της ΕΑΒ στα προγράμματα συνεργασίας και συμπαραγωγής μεταξύ των δύο εταιριών.
Η νέα σύμβαση είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής εξωστρέφειας που εφαρμόζει με επιτυχία η EAB τα τελευταία χρόνια, δηλώνουν από την εταιρεία. Εξασφαλίζει σημαντικό φόρτο για το εργοστάσιο των Αεροκατασκευών και συμβάλλει ουσιαστικά στην αύξηση των εξαγωγών. Παράλληλα, η εταιρεία ενισχύει το κύρος της στη διεθνή αγορά συμμετέχοντας στην κατασκευή ενός επιτυχημένου αεροσκάφους και μάλιστα ως μοναδικός προμηθευτής της Lockheed Martin, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον κλάδο της αεροναυπηγικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των πωλήσεων της ΕΑΒ προς την αμερικανική εταιρεία έχει σημειώσει πολύ σημαντική αύξηση, από 9 εκατ. ευρώ το 2004 αναμένεται να εξαπλασιαστεί έως το τέλος του 2011 (περίπου 54 εκατ. ευρώ).
Αναφερόμενος στη σχετική συμφωνία ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Aeronautics/International για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, Ντένης Πλέσσας, ανέφερε ότι αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη υποστήριξης στην 60χρονη πορεία της Lockheed Martin στην Ελλάδα, προς την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως είναι γνωστό, τα F-16 αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την Πολεμική Αεροπορία στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr