ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΑΣ: Επιχειρήσεις επιστροφής λαθρομεταναστών


Στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 22/11, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχείρηση επιστροφής άλλων εξήντα ενός (61) αλλοδαπών διαφόρων υπηκοοτήτων, στις χώρες καταγωγής τους.

Συγκεκριμένα, οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν με τη διαδικασία του εθελοντικού επαναπατρισμού υπηκόων τρίτων χωρών και αφορούν τρεις (3) υπηκόους Τυνησίας, πέντε (5) υπηκόους Μαρόκο, δύο (2) υπηκόους Πακιστάν, έναν (1) υπήκοο Μπαγκλαντές, τρεις (3) υπηκόους Αλγερίας και σαράντα επτά (47) υπηκόους Αφγανιστάν.
Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις επιστροφής με προθεσμία προς αποχώρηση, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς την Τύνιδα, την Καζαμπλάνκα, το Ισλαμαμπάντ, την Ντάκα, το Αλγέρι και την Καμπούλ.
Το κόστος των επιχειρήσεων εθελούσιας επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.
Μέσω της διαδικασίας του εθελοντικού επαναπατρισμού, από τις αρχές του έτους έχουν επιστρέψει συνολικά, με εμπορικές ή ειδικές πτήσεις charter , 1.442 αλλοδαποί στις Χώρες καταγωγής τους.
Επιπλέον, σήμερα εκτελέστηκε νέα πανευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής λαθρομεταναστών από τη χώρα προέλευσής τους. Τριάντα δύο (32) συνολικά υπήκοοι Νιγηρίας επέστρεψαν στη χώρα τους ολοκληρώθηκε σήμερα (24-11-2011) με ειδική πτήση charter, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης.
Σε βάρος έντεκα (11) Νιγηριανών υπηκόων, που επεστράφησαν από την Ελλάδα, είχαν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις επιστροφής, με προθεσμία προς αποχώρηση, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με ειδική πτήση charter που είχε ως αφετηρία το αεροδρόμιο της Βιέννης, ενδιάμεση στάση, μεταξύ άλλων, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και προορισμό το Λάγος Νιγηρίας.
Στην κοινή επιχείρηση επιστροφής, εκτός από την Ελλάδα, συμμετείχαν η Αυστρία, η Νορβηγία, Ουγγαρία, Μάλτα.
Το κόστος της επιστροφής των αλλοδαπών στη Νιγηρία καλύφθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό FRONTEX .

πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr