ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Άρχισαν πλέον όλοι να μιλούν για τύπωμα χρήματος…


Σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διενήργησε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, όπως το εντοπίσαμε στο «dailynews24.gr», η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να τυπώσει σύντομα χρήμα για να αποτρέψει την κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη!

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 50 οικονομικοί αναλυτές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, εμφανίζει 48% πιθανότητα να αναγκαστεί τελικά η ΕΚΤ να προβεί σε πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης (QE). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι η πλειοψηφία των οικονομολόγων που προβλέπουν ότι η ΕΚΤ θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εκτιμά ότι θα το κάνει πριν από το Μάρτιο του 2012. Παράλληλα, οι 25 από τους 49 αναλυτές θεωρούν ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει ακόμα πιο ενεργό ρόλο και ότι θα μετατραπεί σε δανειστή ύστατης ανάγκης, προσφέροντας δάνεια σε υπερχρεωμένες κυβερνήσεις.
«Στη συγκυρία αυτή, μόνο η ΕΚΤ έχει τη δύναμη να κατευνάσει τις αγορές βραχυπρόθεσμα, ενώ περιμένουμε από τις περιφερειακές κυβερνήσεις να εγκρίνουν τις μεταρρυθμίσεις, το οποίο αποτελεί κλειδί στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών» δήλωσε ο Thomas Costerg της Standard Chartered.
Είναι εντυπωσιακό ότι χρειάστηκαν τόσοι μήνες για να κατανοηθεί το αυτονόητο, κάτι το οποίο γράφει από την αρχή το «defence-point.gr», μόνο παρατηρώντας το μίγμα πραγματικών προβλημάτων στις οικονομίες της Ευρωζώνης και των επιθέσεων των κερδοσκόπων, οι οποίοι βέβαια αυτές ακριβώς τις αδυναμίες βρίσκουν και εκμεταλλεύονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr