ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ισραήλ: Απειλή στο Ιράν η ανακοίνωση για το Eitan;

Μια ανακοίνωση της ισραηλινής Αεροπορίας γεννά κάποια ερωτήματα αναφορικά με τη σκοπιμότητα έκδοσής της στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.
Η ανακοίνωση αφορά την ολοκλήρωση των δοκιμών για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV: Unmanned Aerial Vehicle) τύπου Eitan, της κρατικής εταιρίας Israel Aircraft Industries (IAI) το οποίο μετά από οχτώ χρόνια ανάπτυξης, έχει πλέον μπει στην τελική φάση επιχειρησιακής αξιοποίησης.


Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέγεθος και πλέον σύγχρονο UAV που κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο και είναι σχεδιασμένο να εισαγάγει καινοτομίες στον τομέα εναέριας συλλογής πληροφοριών. Ταυτόχρονα όμως, το UAV θα έχει και τη δυνατότητα εξουδετέρωσης στόχων.
Το συγκεκριμένο UAV μοιάζει κυριολεκτικά με μαχητικό αεροσκάφος, ενώ το βάρος απογείωσής του, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ανέρχεται σε τέσσερις τόνους. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι πέραν των προηγμένων αισθητήρων πάσης φύσεων που διαθέτει, θα μπορεί να φέρει και βλήματα με τα οποία θα δύναται να εξουδετερώνει στόχους.
Δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί ότι η χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης στόχο να έχει το θεοκρατικό Ιράν. Διαβιβάζει δηλαδή εμμέσως το μήνυμα, ότι δεν χρειάζεται απαραιτήτως η ανάληψη του ρίσκου που συνεπάγεται μια αεροπορική αποστολή επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς πλέον υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr