ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Φεύγει η πλατφόρμα της Noble Energy από τη Κύπρο!

Αποχωρεί η πλατφόρμα της Noble Energy από το κυπριακό οικόπεδο 12 για να επιστρεψει στο Ισραηλινό.Η πλατφόρμα θα επιστρέψει στο οικόπεδο 12 τον Φεβρουάριο για να αολοκληρώσει τις εργασίες εξόρυξης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου:

Στα όρια του κοιτάσματος «Αφροδίτη» υπολογίζουν στην πλατφόρμα «Noble Homer Ferrington» ότι θα φτάσει το γεωτρύπανο το αργότερο τη Δευτέρα. Ήδη όλα γίνονται με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή, με στόχο το γεωτρύπανο -που δεν θα ολοκληρώσει στο παρόν στάδιο της εργασίες του- να εισχωρήσει μόνο στα πρώτα 2-5 μέτρα, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εισροής λάσπης. 


Θα ακολουθήσει σωλήνωση και το τελικό τσιμέντωμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», πριν το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα γίνει και δοκιμαστική καύση του δείγματος που θα ληφθεί από το βάθος των πρώτων μέτρων του κοιτάσματος, που ενδεχομένως να γίνει συμβολικά και στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο προγραμματισμός γίνεται με δεδομένο ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας θα μεταβεί στην πλατφόρμα, κάτι που μέχρι τώρα προγραμματίστηκε και αναβλήθηκε τρεις φορές, για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους για τους οποίους κωλυόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η δοκιμαστική καύση θα διαρκέσει μερικές ώρες και μετά θα διακοπεί, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της γεώτρησης. 

Αμέσως μετά -μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής- στην πλατφόρμα θα ξεκινήσει διαδικασία απελευθέρωσης και μετακίνησης της πλατφόρμας «Noble Homer Ferrington» προς το Ισραήλ, λόγω των δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων που έχει υπογράψει η Noble με τη γείτονα χώρα, που δεν επιτρέπουν άλλο περιθώριο παραμονής της πλατφόρμας στο «οικόπεδο 12»

.

Ο «Όμηρος» αναμένεται να επιστρέψει τον Φεβρουάριο, για να συνεχίσει τη γεώτρηση στο ίδιο σημείο για ακόμα 150 περίπου μέτρα ωφέλιμου πάχους του κοιτάσματος, ώστε να γίνουν όλες οι δοκιμές που απαιτούνται, όπως και ολοκληρωμένες δοκιμαστικές καύσεις αερίου.

Όπως επανειλημμένα έγραψε ο «Φ», τις τελευταίες εβδομάδες, η Noble αναζητούσε τρόπους ώστε να πεισθεί η κυβέρνηση να ζητήσει από το Ισραήλ να της επιτρέψει μια καθυστέρηση 15 ημερών, ώστε να ολοκληρώσει πλήρως τη διαδικασία στο «Αφροδίτη», κάτι που τελικά δεν έγινε.

Έτσι, αναμένεται ότι τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει την Τρίτη στο Χιούστον του Τέξας ο πρόεδρος της Noble Energy, θα είναι προκαταρτικά. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Φ», θα γίνει αναφορά σε ποσότητες μεγαλύτερες του «Ταμάρ» (8.3 τρισ. κ.π.) και μικρότερες του «Λεβιάθαν» (16 τρισ. κ.π). 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr