ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση των (G10) απόψε στο Βέλγιο

Οι υπουργοί Οικονομικών των 10 κρατών-μελών της Ευρωζώνης
Αποφάσισαν με τον σκοπό να πετύχουν τη σύγκλιση στις δικές τους απόψεις να διαβουλευθούν από κοινού, απόψε στη βελγική πρωτεύουσα.

Τούτο θα γίνει στο πλαίσιο ενός "δείπνου εργασίας" που θα παρατεθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της βελγικής πρωτεύουσας, την ώρα που αντιπρόσωποι των "Δέκα" θα κάνουν άλλη, ξεχωριστή, διαβούλευση--στην τσεχική πρεσβεία των Βρυξελλών.


Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη διπλωματική πηγή, θα εξεταστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από την κρίση χρέους στη 17μελή Ευρωζώνη, ιδίως ο προχωρημένος βαθμός ενσωμάτωσης στο νομισματικό πεδίο των 17 μελών της Ευρωζώνης.

Δεν αποκλείστηκε, συγχρόνως, η σημερινή πρωτοβουλία να έχει στο μέλλον κάποια περιοδικότητα.

"Δεν πρέπει η σύγκλιση αυτή στην Ευρωζώνη να επηρεάσει την κατάσταση στην ενιαία αγορά της 27μελούς ΕΕ", τόνισε η ίδια πηγή.

'Αλλος διπλωμάτης τόνισε ότι, "εφόσον γίνεται παρόμοια προχωρημένου βαθμού προσέγγιση ανάμεσα στους 17, τότε κι εμείς οι Δέκα πρέπει να πράξουμε ακριβώς το ίδιο", παραδέχθηκε όμως ότι "ενώ μάς διέπει το κοινό συμφέρον, υφίστανται ανάμεσά μας κάποιες διαιρέσεις".

Αυτά τα 10 ευρωπαϊκά κράτη είναι η Βρετανία, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Σουηδία, η Ρουμανία.

Το Λονδίνο και η Βαρσοβία "ηγούνται" της σημερινής διπλωματικής πρωτοβουλίας, την ώρα που η Γαλλία, ένα μέλος της Ευρωζώνης, δεν βλέπει αυτήν την κίνηση των "Δέκα" με "καλό μάτι", όπως εκτιμούν διπλωματικές κοινοτικές πηγές, μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr