ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ανακοινώθηκαν νέες άδειες ερευνών στην ΑΟΖ της Κύπρου!

Αν κάποιος διερωτάται για ποιο λόγο κατέρχεται αιφνιδιαστικά η ρωσική αρμάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, την απάντηση την έδωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, της Κύπρου, Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος δήλωσε ότι "Η Λευκωσία θα ανακοινώσει το δεύτερο γύρο αδειοδότησης ερευνών στα θαλάσσια οικόπεδα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός των επόμενων εβδομάδων".


Μετά από τη δίωρη σχεδόν συνάντησή του με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, το νεοεκλεγέν Συμβούλιο του ΕΤΕΚ και για τα θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου.

Σε ερώτηση, για το πού ευρίσκεται το θέμα του δεύτερου γύρου των αδειοδοτήσεων για έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου για τους υδρογονάνθρακες, ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι "είμαστε στο σχεδιασμό για να ανακοινωθεί σύντομα ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης, δηλαδή ο διαγωνισμός για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και νομίζω ότι κατά τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να ανακοινωθεί".
Η Ρωσία έχει ζητήσει άδειες για γεωτρήσεις σε δύο οικόπεδα ποου βρίσκονται ακριβώς δυτικότερα από το "Οικόπεδο 12" και στα οποία "Οικόπεδα" έκανε ασκήσεις η Τουρκία και βόλτες το Πίρι Ρέϊς, προ μηνός.
Η παρουσία του ρωσικού στόλου που θα συμπέσει με την νέα αδειοδότηση της Λευκωσίας, έχει ως στόχο να καταδείξει ότι η Ρωσία σκοπεύει να προστατέψει δυναμικά, όπως ακριβώς έπραξε και το Ισραήλ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr