ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ισραήλ: Χριστούγεννα η επίθεση στο Ιράν;

Σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ, τις οποίες επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η ισραηλινή κυβέρνηση ετοιμάζεται για επίθεση στο Ιράν μέχρι τα Χριστούγεννα, έχοντας εφοδιαστική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σημαντικό στοιχείο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα παίξει η υποστήριξη των Εβραίων ψηφοφόρων στις ΗΠΑ, που θα στηρίξουν την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να συμβάλει στην ισραηλινή επίθεση.

Ωστόσο, ισραηλινή εταιρεία επενδύσεων Clal Finance, δήλωσε εχθές ότι η οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα έχει απαγορευτικά υψηλό κόστος σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που δεν θα αποδεχόντουσαν οι διάφορες χώρες. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει κάθετη αύξηση του κόστους του πετρελαίου, ενώ το πλήγμα στο παγκόσμιο εμπόριο θα είναι τεράστιο.
Αρνητική στο ενδεχόμενο επίθεσης ήταν και η στάση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας, Λίον Πανέτα, ο οποίος τόνισε ότι οι επιπτώσεις για όλη την περιοχή θα είναι τεράστιες και θα προκύψουν αρκετές άλλες, έστω χωρίς πρόθεση! Δήλωσε ότι είναι υπέρ της λήψης περισσότερων κυρώσεων, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βομβαρδισμός των πυρηνικών εγκαταστάσεων δεν είναι απαραίτητο ότι θα σταματήσει το Ιράν από το να εκπληρώσει το πρόγραμμά του, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr