ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Το Iron Dome για το Αφγανιστάν εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες

Οι απειλή των πυραύλων «Κατιούσα» που αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ (ότι απομείνει εκεί…), οδήγησε τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις να διαμηνύσουν στους Ισραηλινούς ότι εξετάζουν την προοπτική προμήθειας του ολοκαίνουργιου αντιαεροπορικού – αντιβαλλιστικού συστήματος Iron Dome (σιδηρούς θόλος), μικρού έως μέσου βεληνεκούς (4-70 χιλιόμετρα). Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με το σύστημα C-RAM (Counter Rocket, Artillery and Mortar) για την θωράκιση των στρατιωτικών βάσεων.

Οι Αμερικανοί ενημέρωσαν τους Ισραηλινούς ότι θα στείλουν έγγραφο με το οποίο θα ζητούν επίσημη ενημέρωση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του συστήματος, ώστε να τους βοηθήσει να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.
Παράλληλα, δυνητικό ενδιαφέρον φαίνεται ότι θα υπάρξει και από την πλευρά της Νότιας Κορέας, η οποία οικοδομεί πολυστρωματική αντιβαλλιστική «ομπρέλα» για να μπορέσει να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά την απειλή των πυραύλων της Βόρειας Κορέας.
Είναι προφανές, ότι εάν προχωρήσει το ενδιαφέρον για τα συστήματα και μετουσιωθεί σε πωλήσεις, τότε θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη και εξέλιξή του με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και αυτές των πελατών του συστήματος.
Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Αύγουστο η αμερικανική εταιρία Raytheon ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ισραηλινή εταιρία Rafael, με σκοπό την προώθηση του συστήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr