ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Βαλλιστικός πύραυλος από το Ισραήλ!

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, το Ισραήλ δοκίμασε εχθές ένα βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς. Η εκτόξευσή του έγινε από αεροπορική βάση νότια του Τελ Αβίβ με κατεύθυνση τη θάλασσα.
Το Υπουργείο Άμυνας της χώρας δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον τύπο του πυραύλου που δοκιμάστηκε αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για βαλλιστικό πύραυλο τύπου Jericho με μεγαλύτερο βεληνεκές (άνω των 5.000 χιλιομέτρων). Εξέδωσε μόνο μια πολύ σύντομη ανακοίνωση που ανέφερε ότι το Ισραήλ δοκίμασε μία ρουκέτα – σύστημα προώθησης και ότι η δοκιμή ήταν προγραμματισμένη εδώ και πολύ καιρό.
Ωστόσο, εικάζεται ότι πρόκειται για αναβαθμισμένη έκδοση του Jericho.

Ο Εχούντ Μπαράκ εξήρε το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και των αμυντικών βιομηχανιών, δηλώνοντας ότι πρόκειται για εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα κι ένα σημαντικό βήμα για την πρόοδο του Ισραήλ στον τομέα των πυραύλων και του διαστήματος. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι η τεχνολογία πυραύλων είναι κατά βάση ενιαία, είτε πρόκειται για διαστημικά ή για προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων.
Το γεγονός, όμως, έρχεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές, ακόμα και έγκριτες δημοσιογραφικές, που θέλουν τον Εχούντ Μπαράκ και τον Μπ. Νετανιάχου, να έχουν αποφασίσει να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Λόγω αυτών των απόψεων, ο Εχούντ Μπαράκ δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι καμία απόφαση δεν ελήφθη και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα είχε ληφθεί από δύο άτομα μόνο. Στο κοινοβούλιο ανέφερε ότι «καμία επιλογή δεν θα πρέπει να φύγει από το τραπέζι».
Η εφημερίδα Χααρέτζ, σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι ο Μπ. Νετανιάχου και ο Ε. Μπαράκ προσπαθούν να πετύχουν κυβερνητική πλειοψηφία για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν και ότι έπεισαν τον Υπουργό Εξωτερικό, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν. Ο τελευταίος, ωστόσο, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι η δημόσια συζήτηση για το ζήτημα προκάλεσε μεγάλη ζημιά και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των όσων λέγονται για το Ιράν στα ΜΜΕ της χώρας, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr