ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

<<Τελος σε κάθε είδους αυθεραισεία>>


Την ίδρυση γραφείου αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας από το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όλοι οι ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και αστυνομικοί θα φέρουν διακριτικά που θα δηλώνουν την ταυτότητά τους.

"Οι κύριοι αυτοί θα φύγουν αμέσως από το αστυνομικό σώμα και δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Τέρμα στην ανοχή οποιασδήποτε αυθαιρεσίας αστυνομικών κατά πολιτών", δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος σε δύο ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι κατηγορούνται για βίαιη συμπεριφορά. Πρόκειται για την καταγγελία περί κακοποίησης 36χρονης από την Αρμενία από δύο ειδικούς φρουρούς, έναν του Τμήματος Γλυφάδας και έναν του Τμήματος Καλλίπολης. Και οι δύο ειδικοί φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Επιπλέον, ερευνάται και μία ακόμα καταγγελία που αφορά στην κακοποίηση 29χρονου Παλαιστίνιου στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αν προκύψει περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς, θα υπάρξουν μέτρα για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται.

Και τα δύο περιστατικά συνέβησαν στις 19 Νοεμβρίου 2009.

Τροποποίηση στο Πειθαρχικό Δίκαιο των Αστυνομικών

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι στο προσεχές δίμηνο θα τροποποιηθεί το Πειθαρχικό Δίκαιο των αστυνομικών, ώστε να ξεκαθαρίζουν γρήγορα περιστατικά καταγγελιών πολιτών κατά αστυνομικών που σήμερα, όπως τόνισε, μένουν στα συρτάρια σε σημείο που να φτάνουν τα όρια της αρνησιδικίας

"Η σημερινή εικόνα της Αστυνομίας δεν είναι αυτή που θέλουμε. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το περιστατικό της ζαρντινιέρας; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα βίντεο που κυκλοφορούν για συμπεριφορά αστυνομικών σε πολίτες; Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, έχουμε 70.000 προσωπικό στα Σώματα Ασφαλείας και δυστυχώς έχουμε τέτοια περιστατικά αυθαιρεσίας", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε:

"Οι ένοχοι από εδώ και πέρα θα τιμωρούνται. Και αυτή είναι η διαφορά. Το πρόβλημα έως σήμερα είναι ότι το σύστημα απονομής δικαιοσύνης σε τέτοιες περιπτώσεις πάσχει από γραφειοκρατία, από αναξιοκρατία και από τη μη σοβαρή εξέταση καταγγελιών πολιτών. Δεν λέω ότι δεν θα ξανά χουμε τέτοια περιστατικά. Αυτό που λέω είναι ότι θα πατάξουμε την ανομία και θα διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα ώστε να μην αμαυρώνουν την εικόνα των πολλών αστυνομικών λίγοι απαράδεκτοι".

Ανεξάρτητα από την Αστυνομία

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας θα στελεχωθεί με πολιτικό προσωπικό, θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την Αστυνομία, ώστε οι καταγγελίες να έχουν αντικειμενική και σοβαρή αντιμετώπιση, και στο προσωπικό του θα περιλαμβάνονται άτομα με νομική κατάρτιση. Η θητεία του συγκεκριμένου προσωπικού θα είναι διετής και θα μπορεί να ανανεωθεί για μία μόνο φορά.

Αστυνομικοί με ονοματεπώνυμο

Ο υπουργός τόνισε ότι "από εδώ και πέρα οι αστυνομικοί θα έχουν επώνυμο, θα φέρουν τα διακριτικά τους, γιατί είναι υπάλληλοι του κράτους και κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει με ποιον έχει να κάνει".

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο για την ίδρυση του συγκεκριμένου Γραφείου θα προωθηθεί, αφού πρώτα υπάρξει διαβούλευση με τους πολίτες, τις Ενώσεις πολιτών, τις συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών και κάθε ενδιαφερόμενο Οι καταγγελίες των πολιτών θα εξετάζονται αποκλειστικά μέσα σε 30 ημέρες και κατά απόλυτη προτεραιότητα

Εξάλλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι από τις 30 Νοεμβρίου θα υπάρχει ειδική φόρμα στο Διαδίκτυο για ανοιχτό διάλογο των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας με τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

"Δεν είμαστε απέναντι, αλλά δίπλα στους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας. Πρέπει, όμως, να αποκτήσουν επαγγελματισμό και να σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών. Δεν κάνουμε διώξεις, ούτε κυνήγι φαντασμάτων, αλλά προστασία ατομικών δικαιωμάτων", τόνισε.

Τέλος, διευκρίνισε ότι η φόρμα επικοινωνίας με τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας θα έχει απολύτως προσωπικό χαρακτήρα και θα είναι ανοιχτή για τρεις μήνες, προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις και σχόλια, αλλά όχι συκοφαντίες και προσωπικές επιθέσεις.

"Είναι μια πολύ καλή ιδέα αρκεί να προηγηθεί η δημιουργία ενός Σώματος καταπολέμησης της αυθαιρεσίας Υπουργών...", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αιβαλιώτης.
ΣΧΟΛΙΟ:Από την αυθαιρεσία του στρατού κατοχής των λαθρομεταναστών ποιος θα μας προφυλάξει κ. Χρυσοχοϊδη.Δεν λέτε τα περί αυθαιρεσιών στους Έλληνες πού μένουν στην Ομόνοια, στον Άγιο Παντελεήμονα,στο Μεταξουργείο, στην Ακρόπολη,στο Σταθμό Λαρίσης,Στα Προπύλαια,στο Μοναστηράκι, στην Πάτρα, δεν συνεχίζω άλλο γιατί θα χρειαστεί να αναφέρω όλη την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr