ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΠΕΙΝΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α


Σχεδόν το 15% των αμερικάνικων νοικοκυριών, ήτοι 17 εκατομμύρια οικογένειες μα δυσκολία γέμισαν τα πιάτα τους σε μία δεδομένη στιγμή το 2008, τονίζεται σε κυβερνητική έκθεση που δημοσιεύθηκε
Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ από το 1995 οπότε το υπουργείο γεωργίας ξεκίνησε να καταγράφει την <<διατροφική αβεβαιότητα>>, όπερ σημαίνει την αδυναμία των νοικοκυριών να εξασφαλίσουν όλο το χρόνο σε όλα τα μέλη τους μια επαρκή διατροφή ώστε να διάγουν μία υγιή ζωή.
Το γεγονός αυτό συμπίπτει χρονικά με την αύξηση της δεινότερη ύφεσης που έχουν γνωρίσει οι Η.Π.Α. από τη δεκαετία του 30 και την απώλεια εκατ. θέσεων εργασίας.
Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα χαρακτήρισε <<ανησυχητική>> την έκθεση, μολονότι η τάση αυτή ήταν προβλέψιμη, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της διατροφικής βοήθειας σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
<<Εκείνο που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι πως περισσότερες απο 500.000 οικογένειες ένα παιδί βίωσε την πείνα για περισσότερες φορές μέσα στη χρονιά.
Η ανάπτυξη των παιδιών μας, οι ικανότητές τους για μάθηση και για να αναπτύξουν όλες τους τις δυνατότητες, και μέσα απο αυτά η ίδια η ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, εξαρτώνται απο τα κανονικά και υγιή γεύματα>>.
Τονίζει ο πρόεδρος στο σχετικό ανακοινωθέν του.
Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου γεωργίας για το 2008, το 14,6% είχαν δυσκολίες να έχουν επαρκή φαγητό για όλα τα μέλη τους λόγω έλλειψης αποθεμάτων και χρημάτων. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2007 όταν 13 εκατ. οικογένειες (11,1%) βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr