ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Στις 4 Δεκεμβρίου η απόφαση της Κύπρου για την Τουρκία


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για σουηδικό προσχέδιο συμπερασμάτων για την Τουρκία.
Η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα σε σχέση με την τελική μορφή που θα πάρει το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο τέλος Δεκεμβρίου, σε σχέση με την αξιολόγηση της προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου απαντώντας σε επικρίσεις για το γεγονός ότι το προσχέδιο συμπερασμάτων επισημαίνει μεν την άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει το πρόσθετο πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, αλλά δεν προβλέπει κυρώσεις, δήλωσε ότι η συζήτηση για το προσχέδιο μόλις τώρα άρχισε σε επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων.

«Για το τι θα πράξει η Κυπριακή Δημοκρατία είναι γνωστό ότι θα αποφασίσει συλλογικά το Εθνικό Συμβούλιο στις 4 Δεκεμβρίου, αφού πρώτα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και ασφαλώς με την Ελλάδα, με την οποία υπάρχει συνεχής επαφή και συντονισμός», είπε.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι στο προσχέδιο συμπερασμάτων πρέπει να υπάρχουν ισχυρά μηνύματα από μέρους της ΕΕ και πρακτικά μέτρα για τη συμμόρφωση της Τουρκίας.

Δήλωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την αξιοποίηση της συγκυρίας που προκύπτει από την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας για την προώθηση επίλυσης του Κυπριακού.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως η ΕΕ είναι ενήμερη για τις προθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας να λάβει μέτρα σε περίπτωση που αυτές οι τουρκικές υποχρεώσεις δεν εκπληρωθούν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr