ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


Εν μέσω των τελματωμένων διαπραγματεύσεων εξαιτίας του Ισραηλινού εποικισμού οι Παλαιστίνιοι ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να εξασφαλίσουν διεθνή υποστήριξη για την ανακήρυξη ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
Με προειδοποιήσεις για <<μονομερή Ισραηλινά μέτρα>> απαντά η κυβέρνηση Νετανιάχου...βέτο λένε ότι θα ασκήσουν Αμερικανοί γερουσιαστές
Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής, αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε ότι η άρνηση του Ισραήλ να παγώσει πλήρως την εποικιστική δραστηριότητα αφήνει ελάχιστα περιθώρια και προανήγγειλε (χωρίς να δίνει χρονοδιάγραμμα)προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου απάντησε λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη της ειρήνης και οποιαδήποτε μονομερής κίνηση από πλευράς Παλαιστινίων θα κατέλυε προηγούμενες συμφωνίες.
<<Δεν υπάρχει υποκατάστατο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής και η όποια μονομερής κίνηση θα κατέλυε το πλαόσιο των συμφωνιών ανάμεσά μας και θα προκαλούσε μονομερείς αποφάσεις απο την πλευρά του Ισραήλ>>είπε ο Νετανιάχου.
Ο υπουργός περιβάλλοντος του Ισραήλ Γκλάντ Ερντάν,στενός συνεργάτης του Νετανιάχου προειδοποίησε ότι το Ισραήλ μπορεί να προσαρτήσει και άλλα εδάφη της Δυτικής Όχθης εάν οι Παλαιστίνιοι ανακηρύξουν ανεξάρτητο κράτος χωρίς να έχει προηγηθεί η επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας.
<<Εάν οι Παλαιστίνιοι υιοθετήσουν μια τέτοια μονομερή τακτική, το Ισραήλ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσαρτήση με νόμο ορισμένους απο τους (Εβραϊκούς) οικισμούς>> δήλωσε΄
αναδημοσίευση από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr