ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Κύρια σημεία της συνέντευξης του Γ. Καρατζαφέρη στο “ράδιο 9″

«Έχει στηθεί ένα “παιχνίδι” από τους Γερμανούς, – για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους -, να μας κάνουν συνέχεια “πατητές”, να προβαίνουν σε συνεχείς δηλώσεις και σε διάφορες καταστάσεις. Στόχος τους είναι να πτωχεύσουν όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις και να έλθουν αυτοί, – με ένα κεφάλαιο που ήδη ετοιμάζεται την Ευρώπη – να αγοράσουν “μπιρ-παρά”, “κοψοχρονιά” δηλαδή, τα πάντα. Πρόκειται για άγριες “αρπαχτές”. Θα τα ψευτο- επισκευάσουν, θα τα βάψουν και θα τα πουλήσουν 10 φορές επάνω από την τιμή που θα τα αγοράσουν. Δεν προσβλέπουν στην αξιοποίησή τους»…
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΑΔΙΟ 9 ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στους δημοσιογράφους Γ. Ντάσκα και Γ. Παπαγιάννη.
Για τη ρωσική πρόταση..
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας περιμένει πρόταση της Ελλάδας να κατέβει με μεγάλη και ισχυρή ομάδα επιχειρηματιών, για σοβαρότατες επενδύσεις. Η διαφορά με τους άλλους επενδυτές, είναι ότι οι Ρώσοι ενδιαφέρονται να μπουν ως “στρατηγικοί επενδυτές”. Δηλαδή, σε αντίθεση με τους άλλους που θέλουν να τις αγοράσουν τσάμπα, οι Ρώσοι θέλουν να παραμείνουν οι επιχειρήσεις ελληνικές και να συμμετέχουν στην ανάπτυξή και την αξιοποίησή τους.
Αυτή η μονολιθικότητα να βλέπουμε μόνο προς την Δύση και όχι εκεί που είναι τα συμφέροντα της χώρας μας. Αυτό ενοχλεί και προσβάλει τα συμφέροντα της πατρίδας μας.
Εάν, αύριο το πρωί, απαντήσει ο Πρωθυπουργός κατηγορηματικά στα θέματα τα οποία έθεσα σήμερα στη Βουλή, αναλαμβάνω την ευθύνη να επισκεφτεί την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Παρίσι.
Οι Αμερικανοί έδειξαν τώρα τελευταία, πάλι ενδιαφέρον για την χώρα μας, λόγω των γεωπολιτικών ανακατατάξεων και εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο στην περιοχή. Δεν μπορεί όμως να είμαστε στο ενδιαφέρον της Αμερικής, πότε πρόσκαιρα, και πότε περιστασιακά.
Αυτή την στιγμή η Ρωσία χρειάζεται ένα “αγκυροβόλιο” και μια διέξοδο στο Αιγαίο. Είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε και να εκμεταλλευτούμε.
 Μια πολυδιάστατη Εθνική πολιτική
Αυτό που θέλουμε είναι να αναπτύξουμε μια πολυδιάστατη Εθνική πολιτική. Δεν ανήκουμε μόνο στη Δύση. Ανήκουμε όπου είναι το συμφέρον της Ελλάδας. Αν το συμφέρον της πατρίδας μας είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία κ.λπ. δηλαδή οι “ανατέλλουσες οικονομίες”, θα είμαι τρελός να μην κοιτάζω προς την κατεύθυνση αυτή, και να παραμένω σε μια στείρα θέση, η οποία μας έχει φέρει τα πάνδεινα. Ιδιαίτερα, όταν έχω αντιληφθεί ότι το παιχνίδι, από κάποια στιγμή και μετά, είναι “στημένο”.
Έχουμε πολλά κοινά στοιχεία και κοινή “αναπνοή” με τους Ρώσους. Μας συνδέει εκτός των άλλων, και η Ορθοδοξία. Πρέπει να σκεφτούμε να ενισχύσουμε και να εξελίξουμε το Ορθόδοξο τόξο των λαών της περιοχής μας.
 Να μην ξεπουληθεί η Ελλάδα στους Γερμανούς
Δεν θέλω να πουληθεί όλη η Ελλάδα στους Γερμανούς. Θέλω να υπάρχει μια πολυδιάσπαση. Στο τέλος Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την χώρα μας ο 4ος στη σειρά εξουσίας, αξιωματούχος της Κίνας. Θέλει να διερευνήσει πιθανές συνεργασίες.
 Έκκληση για σύνεση και εγκράτεια
Κάνω έκκληση και προς τις δύο πλευρές, τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς την Αριστερά, μην τραυματίσουμε την κοινωνική μας συνοχή κατά κανένα τρόπο. Κάνω έκκληση και προς τον αυτόν που τραβά το “σχοινί”, αλλά και προς τον άλλον που απαντά με κατασταλτικά μέτρα. Έχουμε ανάγκη πάση θυσία, ήρεμα να δώσουμε την μάχη.
Πρώτο, να μην ξεπουληθεί η χώρα μας. Και δεύτερον, να μην οδηγηθούμε σε τραγικότερα πράγματα, τα οποία βλέπω να τα επιθυμούν κάποιοι προκειμένου να ωφεληθούν “ασελγώντας” στον Ελληνικό πλούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr