ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Το Αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό στην Βόρεια Κορέα


Αμερικάνικο ναυτικό, που ενεργεί με άδεια από τα Ηνωμένα Έθνη, είναι έτοιμο να παρεμποδίσει τα βορειοκορεάτικα σκάφη και να ζητήσει την άδεια να τους ψάξει για όπλα ή για πυρηνική τεχνολογία, ανέφερε την Τρίτη μια ανώτερος υπάλληλος του Πενταγώνου.
Οι ναυτικοί δεν μπορούν να επιβιβαστούν σε ένα σκάφος χωρίς την άδεια, αλλά εάν μια επιθεώρηση απορρίπτεται, το ναυτικό μπορεί να το ακολουθήσει στον επόμενο λιμένα και να πιέσει πάλι για μια επιθεώρηση. Η προσέγγιση εγκρίνεται από το Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε.
Η κομμουνιστική κυβέρνηση έχει δοκιμάσει δύο υπόγειες πυρηνικές συσκευές και θεωρείται ότι κατέχει το υλικό για να κάνει αρκετές πυρηνικές βόμβες. Στο Πεντάγωνο, ο γραμματέας Τύπου Geoff Morrell είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παρεμποδίσουν ακόμα ένα βορειοκορεάτικο σκάφος. «Σε αυτό το σημείο, το μόνο που κάνουμε , είναι να ελέγχουμε τις βορειεςκορεάτικες αποστολές και, ενδεχομένως, δεν γίνεται απαραίτητο,» είπε.
Ανώτεροι υπάλληλοι της Αμερικής έχουν πει ότι η Βόρειος Κορέα εντείνει τις προετοιμασίες για μια τρίτη πυρηνική δοκιμή. Η βόρεια Κορέα επίσης έχει πει ότι θα θεωρούσε τις προσπάθειες να επιβληθούν οι κυρώσεις των Η.Ε ως πράξη του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr