ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

<<Εγκαιρη Προειδοποίηση>>Συμφωνία Ε.Ε. και Ρωσίας


Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία συμφώνησαν σε ένα μηχανισμό <<έγκαιρης προειδοποίησης>> για την προστασία της Ευρώπης από πιθανές διακοπές στην προμήθεια ενέργειας και των καταναλωτών στην περίπτωση που επαναληφθεί η περσινή διαμάχη Ρωσίας-Ουκρανίας για το φυσικό αέριο.
Ησυμφωνία προβλέπει αμοιβαία ενημέρωση των δύο πλευρών για οποιαδήποτε πιθανή διακοπή της παροχής πετρελαίου, φυσικού αερίου, η ηλεκτρικής ενέργειας και συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιτραπεί η συμμετοχή τρίτων.
Το σχετικό μνημόνιο υπέγραψαν στην Μόσχα ο Ευρωπαίος επίτροπος ενέργειας Άντρις Πίμπαλγκς και ο Ρώσος υπουργός ενέργειας Σεργκέι Σμάτκο.
Μετά την υπογραφή ο Πίμπαλγκς δήλωσε 'ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθεί μία ενεργειακή κρίση όπως αυτή που βίωσε η Ε.Ε τον Ιανουάριο.
Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ο μηχανισμός <<έγκαιρης προειδοποίησης>> θα διατηρήσει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στη Μόσχα και τις Βρυξέλλες και θα καθορίσει τους τρόπους αντίδρασης σε απρόσμενες διακοπές στις προμήθειες ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr