ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Κάτω από το 50% η δημοτικότητα Ομπάμα


Το ποσοστό αποδοχής του έργου του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έπεσε κάτω από το 50% σύμφωνα με δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση, η οποία αποτελεί μία ένδειξη ότι υφίσταται τις συνέπειες της μακράς αντιπαράθεσης για την υγειονομική περίθαλψη και της αδυναμίας στην οικονομία, ανέφερε την Παρασκευή το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Gallup.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 49% των Αμερικανών εγκρίνουν τις επιδόσεις του Ομπάμα. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Κίνιπιακ την περασμένη Τετάρτη είχε αναφέρει παρόμοια αποτελέσματα, με την υποστήριξη στον Ομπάμα να βρίσκεται στο 48%.

Είναι η πρώτη φορά σε αυτές τις δύο δημοσκοπήσεις που η υποστήριξη στον Αμερικανό πρόεδρο πέφτει κάτω από το 50%. Για μήνες βρισκόταν λίγο πάνω από το 50%, ενώ όταν ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο ήταν κάτι λιγότερο από 70%.

Το Gallup ανέφερε πως η πτώση στη δημοτικότητα του Ομπάμα είναι πιθανόν αποτέλεσμα του έντονου δημόσιου διαλόγου που διεξάγεται για την υγειονομική περίθαλψη καθώς και της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία των ΗΠΑ, με εκατομμύρια άνεργους Αμερικανούς.

«Οι Αμερικανοί ανησυχούν επίσης για την εξάρτηση της κυβέρνησης Ομπάνα από τις δημόσιες δαπάνες προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα του έθνους και το αυξανόμενο έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού», ανέφερε το Gallup σε μία ανάλυση της δημοσκόπησής του, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 1.533 ανθρώπων από την Τρίτη έως την Πέμπτη. Το περιθώριο λάθους ήταν συν/πλην τέσσερις μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr