ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση Αποστολάτου στην Υπουργό Υγείας για την επάνδρωση των Μ.Ε.Θ


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την επάνδρωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, και έχει ως ακολούθως:
ΘΕΜΑ: «Επιτακτική η επάνδρωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας »
Παρά τις όποιες πρωτοβουλίες με σκοπό την ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το 25% των κλινών ΜΕΘ της χώρας παραμένουν σταθερά κλειστές, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, τη στιγμή που αν ήταν ανοιχτές θα μπορούσαν να σώζονται περίπου 3.400 συμπολίτες μας ετησίως. Ο Έλληνας πολίτης δικαιολογημένα νιώθει απροστάτευτος, αφού, όταν ο δημόσιος τομέας έπρεπε να διαθέτει το 8% έως 12% της συνολικής του δυναμικότητας σε κλίνες εντατικής θεραπείας, το ποσοστό που χρησιμοποιεί είναι μόλις 2%. Σύμφωνα με μελέτες, σε περίπτωση πανδημίας γρίπης, θα χρειαστούν έως και 450 επιπλέον θέσεις ΜΕΘ, ενώ σήμερα ο δημόσιος τομέας διαθέτει συνολικά μόλις 461, από τις οποίες λειτουργούν οι 343.
Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση της έλλειψης κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ;
2. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει έτσι ώστε όλες οι κλίνες Μονάδος Εντατικής Θεραπείας να είναι σε θέση να περιθάλψουν τους ασθενείς;
Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr