ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΙ Η ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΣΤΟΝ SOUTH STREAM


H Σλοβενία υπέγραψε με τη Ρωσία συμφωνία να συμμετάσχει στο σχέδιο του αγωγού φυσικού αέριου, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πρωθυπουργοί στο Νόβο Ογκάρεβο της Μόσχας.
Το επίσημο έγγραφο υπεγράφη από τον Ρώσο υπουργό ενέργειας, Σερ γκέϊ Σμάτκο και τον Σλοβένο ομόλογό του, Ματέι Λαχόβνικ, παρουσία των πρωθυπουργών της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ.
Το σχέδιο του south stream π[ου θα αναλάβουν η Ρωσική εταιρεία Gazprom και η Ιταλική ΕΝΙ, προβλέπει τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Μαύρης Θάλασσας, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.
Η Βουλγαρία, η Σερβία, η Ουγγαρία και η Αυστρία θα πρέπει να συμμετέχουν στο σχέδιο του οποίου η έναρξη έχει προγραμματιστεί επισήμως για το 2013, με χωρητικότητα που θα μπορούσε να φθάσει τα 63 δισ κυβικά μέτρα ετησίως Η Κροατία έχει ζητήσει επίσης να συμπεριληφθεί στο σχέδιο της πορείας του αγωγού.
Ο αγωγός south stream θεωρείται ανταγωνιστικός στο σχέδιο Nabucco που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προορίζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία παρακάμπτοντας την Ρωσία για τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr