ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Αντισυνταγματική η αποκαθήλωση εικόνων από τα σχολεία



Tου Αθανάσιου Κων. Πλεύρη
δικηγόρου, διδάκτορα ποινικού δικαίου
βουλευτή Α’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ.





Τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για την ανάγκη αποκαθήλωσης της εικόνας του Χριστού από τα σχολεία, θέση που πιστά υπηρετούν οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης και μη-κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από περίεργα κέντρα, όπως το Ίδρυμα Σόρος.


Επιχείρημα προς αυτήν την κατεύθυνση στάθηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) αναφορικά με την περίπτωση της Ιταλίας.

Παρότι η απόφαση αυτή αφορά μία μόνο περίπτωση και άλλο κράτος, οφείλω εκ των προτέρων να τονίσω ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αποκαθήλωσης της εικόνας του Χριστού από τα σχολεία προσκρούει ευθέως στο Σύνταγμα. Όπως είναι γνωστό, το Ελληνικό Σύνταγμα υπερισχύει κάθε διεθνούς συνθήκης. Ειδικώς αναφορικά με την ΕΣΔΑ (την σύμβαση βάσει της οποίας δικάζει το ΕΔΔΑ), αυτή βάσει του άρθρου 28 παρ. 1 υπερισχύει κάθε αντίθετης διατάξεως απλού νόμου, αλλά κατισχύει έναντι του Συντάγματος. Με απλά λόγια, όταν οι διατάξεις της ΕΣΔΑ και οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, εφαρμόζονται αυτές του Συντάγματος και μόνο.

Το ελληνικό Σύνταγμα προστατεύει στο άρθρο 13 την ανεξιθρησκεία, υπό την έννοια της ανοχής όλων των γνωστών θρησκειών και της ανεμπόδιστης λειτουργίας τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι θρησκευτικά ουδέτερο. Στο άρθρο 3 γίνεται σαφής αναφορά σε επικρατούσα θρησκεία, τη θρησκεία της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, ενώ αναφορικά με την Παιδεία στο άρθρο 16 παρ. 2 ορίζεται ότι έχει σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Δηλαδή, είτε αρέσει είτε όχι σε κάποιους πεφωτισμένους διεθνιστές, το Σύνταγμά μας ρητώς μιλά για ανάγκη σφυρηλάτησης εθνικής (προφανώς της ελληνικής) και θρησκευτικής (προφανώς, σε συνδυασμό με το άρθρο, της ορθοδόξου) συνείδησης.

Επομένως, το Σύνταγμά μας δεν είναι θρησκευτικά ουδέτερο, ευθέως αναγνωρίζει την πίστη της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού ως επικρατούσα και επιβάλλει, προς λύπη των αθεϊστών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τον θρησκευτικό όρκο κατά την ανάληψη των βουλευτικών καθηκόντων. Οποιαδήποτε λοιπόν προσπάθεια αφαίρεσης της εικόνας του Χριστού από δικαστήρια και σχολεία προσκρούει ευθέως στο άρθρο 3 του Συντάγματος, ενώ ειδικά για τα σχολεία και στο άρθρο 16 παρ. 2.

Δυστυχώς για όσους με εντολές ξένων κέντρων απεργάζονται την αεθνική και άθεη κοινωνία, θα πρέπει να ξέρουν ότι ο συντακτικός νομοθέτης φρόντισε ήδη από το 1975 να τους κόψει την όρεξη. Συνεπώς η κυβέρνηση, εάν ενδώσει στις εντολές των ξεπουλημένων, πέρα από την ηθική κατακραυγή θα έχει λειτουργήσει και ενάντια στο Σύνταγμα.
αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Παρασκευη 27/11/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr