Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009
ΠΕΡΙ....ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Σήμερα ανοίγουμε μια σειρά αναρτήσεων οι οποίες θα τελούν υπό τον ίδιο τίτλο στις οποίες θα παραθέσουμε μία σειρά στοιχείων με σκοπό να γίνει γνωστό στους επισκέπτες του ιστολογίου το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργεί στην χώρα μας σε διάφορους τομείς το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, αλλά και γιατί την θεωρούμε<<ασσύμετρη απειλή >>κατά της Ελλάδος όπως αναφέραμε σε παλαιότερη ανάρτηση.
ΜΈΡΟΣ Α΄ Οικονομική επιρροή.
Σήμερα στην χώρα μας ζουν και εργάζονται με τον Α η Β τρόπο πάνω από 2 με 2,5 εκατομμύρια αλλοδαπών στην συντριπτική τους πλειοψηφία λαθρομετανάστες και αλλόθρησκοι.
Υπολογίζεται ότι την τελευταία 20ετία πού παρατηρείτε το φαινόμενο η μεσαία και μικρομεσαία τάξη της χώρας έχει χάσει περί τα 200 δις ευρώ κέρδη από το παραεμπόριο που διεξάγουν οι λαθρομετανάστες ενώ ταυτόχρονα τα Ελληνικό κράτος έχει απολέσει 40 δις ευρώ Φ.Π.Α από τα συγκεκριμένα κεφάλαια καθώς και 30 δις ευρώ φόρους.
Την ίδια χρονική περίοδο το Ελληνικό κράτος δαπανά περί το 10 με 15% του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού για την ενίσχυση τής δημόσιας διοίκησης προς εξυπηρέτηση με υπηρεσίες για αυτά τα 2,5 εκατομμύρια επιπλέον πληθυσμού που σε καμία περίπτωση η χώρα δέν ήταν έτοιμη να αντέξει, δη λ. τα ποσά που δαπανούνται ετησίως για την παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης εκπαίδευσης μεταφοράς στην ενδοχώρα πό τις ακριτικές περιοχές εισόδου σίτισης, ένδυσης τον πρώτο καιρό μέχρι να τούς αφήσουν ανεξέλενκτούςκ.λ.π ανέρχεται στο ποσό των 7 με 10 δις ευρώ ετησίως δη λ. στην 20ετία περί τα 150 δις ευρώ.
Υπολογίζοντας ότι τα 2,5 εκατομμύρια αλλοδαπών έχουν κατά κύριο λόγο εκτοπίσει στην ανεργία περί το 1 εκατομμύριο Έλληνες και με δεδομένο ότι όλοι αυτή διεξάγουν <<μαύρη>> εργασία τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν απολέσει κονδύλια ύψους περίπου 150 δις ευρώ.
Αν η χώρα μας όλα αυτά τα κεφάλαια τα τοποθετούσε στον τομέα των δημοσίων επενδύσεων με στόχο την επαναβιομηχάνηση της χώρας,την ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα αγροτικών προϊόντων, την δημιουργία υποδομών και ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος σήμερα το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ)θα άγγιζε τα 400 δις ευρώ από 270 δις πού είναι σήμερα.
Νομίζουμε ότι γίνεται αντιληπτό από τον καθένα ότι η χώρα όχι μόνο δέν θα είχε σήμερα εξωτερικό χρέος, αλλά θα ήταν μία χώρα όσον αφορά την οικονομική της υπόσταση επιπέδου κεντρικής Ευρώπης και όχι Αφρικής πού είναι σήμερα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου