ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Σιγά μην ήθελε συγνώμη μόνο από το Ισραήλ ο Ερντογάν!


Το… φετίχ του Ερντογάν και της κυβέρνησής του με τις… συγνώμες δεν έχει προηγούμενο… ούτε τέλος από ότι φαίνεται! Εκεί που νομίζαμε ότι στο ζήτημα των σχέσεων της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ, έχασε και εννιά Τούρκους πολίτες στο «Μαβί Μαρμαρά», άντε να καταλάβουμε ότι ως γνήσιος ανατολίτης, δεν πρόκειται να δώσει άφεση αμαρτιών στους Ισραηλινούς, αν δεν του ζητούσαν γονυπετείς συγνώμη και ει δυνατόν να έφευγε και μια αντιπροσωπεία με τον Αγιαλόν και έναν-δύο στρατηγούς επικεφαλής, η οποία θα πήγαινε στην Άγκυρα, όπως οι προσκυνητές της Τήνου από το πλοίο στο λιμάνι μέχρι την εικόνα της Μεγαλόχαρης!

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λοιπόν δήλωσε από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου βρίσκεται, ότι η Πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη γιατί μιλώντας σε Αρμένιους μαθητές τους ζήτησε να καταλάβουν την ανατολική Τουρκία!
Συγκεκριμένα ο Αρμένιος πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε από έναν μαθητή σε έναν διαγωνισμό λογοτεχνίας, αν οι Αρμένιοι είναι σε θέση να πάρει πίσω τα δυτικά εδάφη τους μαζί με όρος Αραράτ, ο Σαρκισιάν απάντησε, «αυτό είναι το καθήκον της γενιάς σας». Ο Σαρκισιάν επίσης ανέφερε, ότι η δική του γενιά έκανε το καθήκον της και απελευθέρωσε το Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι δηλώσεις Σαρκισιάν του δεν αρμόζουν σε έναν πολιτικό και τις χαρακτήρισε τους ένα «ιστορικό λάθος» που πρέπει να διορθωθεί.
Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, επίσης, καταδίκασε έντονα τις παρατηρήσεις του Σαρκισιάν, αποκαλώντας τη δήλωση «πολύ ανεύθυνη συμπεριφορά». Ο Ερντογάν χαρακτήρισε πρόκληση τις δηλώσεις του Αρμένιου προέδρου και προσπάθεια να γεμίσει τη νεολαία με μίσος, το οποίο όπως είπε θα οδηγήσει τη νεολαία της Αρμενίας στο σκοτάδι:
«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια διπλωματία. Ο Σαρκισιάν έχει κάνει ένα πολύ σοβαρό λάθος και θα πρέπει να ζητήσω συγγνώμη», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς με τις φαιδρότητες του Ερντογάν. Από τα περί «ιστορικού λάθους» θυμίζοντάς του τα «σωστά» της πατρίδας του και του ομόλογου των μεγάλων σφαγέων της ανθρωπότητας, του Χίτλερ, του Στάλιν και του Πολ Ποτ, δηλαδή του Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος ευθύνεται μαζί με τις μογγολικές προελεύσεως ορδές του, για τη σφαγή εκατομμυρίων; Και έχει το θράσος ο γραφικός πλέον Ερντογάν να μιλάει στους Αρμένιους κάνοντας τον τιμητή σε μια χώρα που έχασε 1,5 εκατομμύρια ομοεθνείς από τα οθωμανικά σπαθιά; Και με αυτόν τον κύριο συνεχίζει και συναλλάσσεται η Ευρωπαϊκή Ένωση; Τέτοιους νταβατζήδες θέλουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια;
Μήπως έχει σκοπό να μας πει δυο κουβέντες ο λαλίστατος ισλαμιστής για το πραγματικό «ιστορικό λάθος», την απουσία πατρίδας για τα 30 εκατομμύρια – τουλάχιστον – των Κούρδων που έχει το θράσος να αποτελεί μειονότητα; Να θυμίσουμε ότι οι Αλβανοί στην ΠΓΔΜ απαιτούν να αναγνωριστούν ως «συνιδρυτική οντότητα».
Δε λέμε το ίδιο ακριβώς και για τους Παλαιστίνιους, αν και προφανώς δικαιούνται και αυτοί τη δική τους πατρίδα, επειδή τους προτάθηκε έδαφος από τον ΟΗΕ και αυτοί επέλεξαν την πολεμική σύγκρουση θεωρώντας ότι θα επικρατήσουν, της οποία σύγκρουσης πληρώνουν μέχρι και σήμερα τα αποτελέσματα, αντιλαμβανόμενοι πλέον το «κάθε πέρσι και καλύτερα».
Και ένα τελευταίο, μιας και η επίσκεψη ήταν στο Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο τώρα προσπαθεί να αποκαταστήσει ο Τούρκος τις σχέσεις, μετά από ένα σύντομο «φλερτ» με την Αρμενία: Τι θα γίνει γείτονες, θα την ενταφιάσετε οριστικά την «ευφυή» στρατηγική σύλληψη του Ντραβούτογλου για τα «μηδενικά προβλήματα»; Το «defence-point.gr» από την πρώτη στιγμή εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να θεωρείται ως μέγιστη κουταμάρα και ότι θα οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Αυτό που θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί η ελληνική ηγεσία, είναι ότι ο συγκεκριμένος ισλαμιστής ηγέτης δεν είναι παρά ένα αρπακτικό, που προσπαθεί να εμφανίζεται στους δυτικούς του γείτονες οι οποίοι διακρίνονται – σε κυβερνητικό επίπεδο, διαχρονικά, για την αφέλειά τους – σαν περιστέρι. Και ότι δεν θα διστάσει να κάνει μπάχαλο όλη την περιοχή, από τον Έβρο και το Βόρειο Αιγαίο, μέχρι το Καστελόριζο και την Κύπρο.
Εκεί που θα κριθούν τα πάντα είναι στο αν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι σε θέση να υπερασπίσουν τη χώρα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Διότι εάν ο «πασάς» καταστεί ανεξέλεγκτος, τότε θα είναι αργά και τα χαμόγελα και οι αγκαλιές με τους Έλληνες πολιτικούς, θα αντικατασταθούν από εμπρηστικές και απειλητικές δηλώσεις, απειλώντας θεούς και δαίμονες. Αμφιβάλει κανείς;
Επειδή όμως είμαστε ειρηνόφιλοι, να του ζητήσουμε μήπως του Ερντογάν ένα συγνώμη κι εμείς μπας και τον κάνουμε να αισθανθεί καλύτερα; Δεν ξέρουμε βέβαια γιατί, εξάλλου κι εμείς ως έθνος στην πλευρά των σφαγιασθέντων ανήκουμε από τον… εκσυγχρονιστή Ατατούρκ που λατρεύουν οι Τούρκοι… σαν τον Προφήτη! Ας πάει στην ευχή… συγνώμη Ταγίπ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr