ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Ρωσικοί S-400 στην Βαλτική: Κίνηση-μήνυμα προς την Δύση

Με σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα εξοπλίζουν τις βάσεις τους στην Βαλτική οι Ρώσοι, κάτι που αποτελεί κακό οιωνό για την πορεία των ΝΑΤΟ-Ρωσικών συνομιλιών για την αντιπυραυλική ασπίδα.
Ο Στόλος της Βαλτικής θα είναι ο πρώτος χρήστης του συστήματος αντιπυραυλικής – αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumf. Οι παραδόσεις του υπερσύγχρονου αυτού οπλικού συστήματος πρόκειται να ξεκινήσουν το Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα πάντα με πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Η έδρα των πρώτων πυροβολαρχιών θα είναι ο θύλακας του Καλίνινγκραντ, με στόχο η εν λόγω περιοχή να έχει εξοπλιστεί έως το τέλος του 2011 με δύο συνολικά πυροβολαρχίες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ρώσων η παρουσία των συγκεκριμένων συστημάτων στην συγκεκριμένη περιοχή θα είναι σε θέση να προστατεύσουν το Στόλο σε μία περιοχή η οποία εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων της χώρας με την Πολωνία, την Λιθουανία και των ακτών της Βαλτικής.
Είναι σαφές πως οι συνομιλίες της Μόσχας με το ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον αναφορικά με την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη, δεν πάνε και τόσο καλά, για την ακρίβεια έως σήμερα δεν έχουμε κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα. Έτσι το Κρεμλίνο φαίνεται να προετοιμάζεται για μία ευθεία αντιπαράθεση με την Βορειοατλαντική Συμμαχία αφού το κοινό έδαφος για την συνεργασία στο εν λόγω ζήτημα μάλλον θα καθυστερήσει να προσφέρει κάποιο θετικό, για την ασφάλεια στην Ευρώπη, αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr