ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Το «Έθνος» άναψε... φωτιές στην Τουρκία

Η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», στις εσωτερικές σελίδες, δημοσίευσε χθες ανταπόκριση από την Αθήνα με τον τίτλο «Ισχυρισμός της ελληνικής εφημερίδας 'Έθνος': Μπορεί να θερμανθούν τα νερά, ο στρατός σε επαγρύπνηση». Όπως γράφει, αναφέρθηκε πως ο ελληνικός στρατός, πριν από την έναρξη αναζήτησης φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο από την Κυπριακή Δημοκρατία, ετέθη σε επαγρύπνηση, με τη σκέψη ότι ενδέχεται να «θερμανθούν τα νερά μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας». Στη συνέχεια γίνεται περιληπτική αναφορά σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».




Η «Σαμπάχ» στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Συνελήφθησαν οι Ναύαρχοι, ενθαρρύνθηκε η Ελλάδα», γράφει ότι ο αντιναύαρχος Καντίρ Σαγντίντς ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα, που υποστηρίζει τους Ε/κ που εξετάζουν τις φυσικές πηγές στη Μεσόγειο, ενθαρρύνθηκε από τις συλλήψεις των στρατιωτικών στην Τουρκία. Ο Σαγντίντς στην υπεράσπισή του είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ακόμα και η Ελλάδα, που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας, ενθαρρυμένη από την κατάσταση του στρατού μας και ειδικά των ναυτικών δυνάμεων, βρήκε το θάρρος να προβεί σε προειδοποιήσεις σχετικά με τους τομείς ερευνών φυσικών αποθεμάτων στην περιοχή της Κύπρου και να προβεί σε προειδοποιήσεις σε σχέση με τα εθνικά μας δικαιώματα».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η «Γενί Σαφάκ» με τον τίτλο «Απέδωσε στη 'βαριοπούλα' τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο». Η «Πόστα» γράφει για το ίδιο θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Ο Σαρντίτς είπε: Η σύλληψη των στρατιωτικών ενθάρρυνε την Ελλάδα».
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/412836 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr