ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Η Κύπρος αναγνώρισε τη κυβέρνηση των εξεγερμένων στη Λιβύη

 Η Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (ΕΜΣ) της Λιβύης ως το νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της χώρας, μέχρι τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική ανάγκη όπως ο Μουάμαρ Καντάφι παραδοθεί τάχιστα.

   

Σε δήλωσή της, η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, αναφέρει ότι "παρατηρούμε όλοι μας ένα αξιοθαύμαστο αέρα αλλαγής στη γειτονική Λιβύη. Το καθεστώς του συνταγματάρχη Καντάφι έχει τελειώσει. Είναι επιτακτική ανάγκη όπως ο Καντάφι αποδεχθεί αυτό το μη αναστρέψιμο γεγονός και παραδοθεί τάχιστα, έτσι ώστε να δοθεί ένα τέλος στις εχθροπραξίες και να αποφευχθεί η περαιτέρω αιματοχυσία".

 

 

Η κ. Μαρκουλλή προσθέτει ότι "για αυτό το ενδιάμεσο διάστημα και μέχρι τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών στη γειτονική μας χώρα, η Κύπρος αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (ΕΜΣ), ως το νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Λιβύης". 

  

"Κάτω από αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το λαό της Λιβύης, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ κάθε δυνατή βοήθεια στο ΕΜΣ", διαβεβαιώνει. 

   

Η υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνει "την έκκλησή μας προς το ΕΜΣ όπως δεσμευθεί σε μια ταχεία διαδικασία μετάβασης προς τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr