ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

"Αυτοί οι Ρωμιοί ,είναι κορόϊδα"...

Χτες το βράδυ με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος.
Μου λέει :
- Θα σου πω κάτι και θα εκπλαγείς.
- Λέγε, ενδιαφέρομαι
- Αυτοί οι Ρωμιοί είναι κοροΐδα
- Γιατί ;
- Το 1974 όταν εξελέγη ο Ετσεβίτ, είχαν ελπίδες από αυτόν. Μάλιστα ακόμη και στον εμφύλιο τους έλεγαν ¨Που είναι ο Ετσεβίτ να έρθει να μας σώσει¨.



- Αυτό που λες είναι σωστό, αλλά και εμείς τα ζήσαμε αυτά. Ρωμιός οπαδός του Μακαρίου είχε έρθει και είχε παραδοθεί σε εμάς και είχε ζητήσει να τον φυλάξουμε από τα μέλη της ΕΟΚΑ.
- Τον προφυλάξατε ;
- Ναι. Αλλά στις 19 Ιουλίου πήγε να δει την οικογένεια του. Τον είδαμε ξανά στις 23 ή 24 Ιουλίου. Με το βαθμό του λοχαγού,
- Ε, τον άθλιο.
- Ευτυχώς όμως που ήταν αυτός. Μας βοήθησε πολύ. Αν ήταν άλλος στην θέση του μπορεί να είχαμε πολλά θύματα. Πράγματα απίστευτα μας ήρθαν στο κεφάλι. Εσύ που θες να φτάσεις όμως ;
- Ο Ετσεβίτ που ήρθε δήθεν χάριν της ειρήνης και της διαταραχθείσας συνταγματικής τάξης τους ξεγέλασε κι αυτούς. Κανείς δεν αναρωτήθηκε ¨μα καλά τώρα χάλασε το σύνταγμα ;¨.
- Η Τουρκία χώρισε επίσημα το νησί στα δύο το 1974.
- Και αυτό έγινε επειδή εμπιστεύτηκαν τον Ετσεβίτ
- Και ακόμη δεν τελείωσε. Το νησί χωρίστηκε στα δύο, χιλιάδες άτομα δολοφονήθηκαν. Τους άρπαξαν από τα χέρια τους τις περιουσίες τους. Και ακόμα δεν πήραν το μάθημα από αυτά που τους έκανε ο καταγόμενος από την Τουρκία. Όταν εξελέγη ο θρησκόληπτος Ερντογάν νόμισαν πως θα καταργούσε το σύστημα που ήρθε στο νησί το 1974 και χώρισε το νησί στα δύο.
- Πάλι δηλαδή γελάστηκαν.
- Απόλυτα. Οι Ρωμιοί πίστεψαν κι εμπιστεύτηκαν δύο Τούρκους ηγέτες. Τον Ετσεβίτ και τον Ερντογάν. Ο ένας ήρθε και χώρισε το νησί στα δύο. Ο άλλος νομίζω θα πραγματοποιήσει τον διαμελισμό και θα γίνουνε δύο κράτη, ένα στο βορά και ένα στον νότο.

Εφημερίδα AFRIKA από τα κατεχόμενα-tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr