ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ισίκ Κοσανέρ: Παραδοχή ενοχής για τη «Βαριά»!


Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται στην υπόθεση «Βαριά» αλλά κάποιοι «προδότες» διέρρευσαν τις δραστηριότητες αυτές στον τύπο. Αυτό φέρεται να δηλώνει σε ηχογραφημένο… διάγγελμα ο πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Ισίκ Κοσανέρ.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η… φωνή στην ηχογράφηση συστήνεται ως «Εγώ ο Ισίκ Κοσανέρ (αυτό το σημείο προκαλεί βέβαια εύλογο προβληματισμό για το ενδεχόμενο… ισλαμικής προβοκάτσιας…)», ενώ ο πρώην αρχηγόςδεν έχει αποποιηθεί την πατρότητα των ηχογραφημένων μηνυμάτων, τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου, στο οποίο μιλάει για την παράνομη δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες στόχο είχαν να πλήξουν την Ισλαμική Νεοθωμανική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη ηχογράφηση είχε να κάνει με τα απαξιωτικά σχόλια του Ι. Κοσανέρ για την λειτουργία και το επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφορικά με το ζήτημα της καταπολέμησης της Κουρδικής εξέγερσης και του ΡΚΚ, των οποίων ο ίδιος ηγούνταν επί χρονικό διάστημα. Όπως και η πρώτη ηχογράφηση έτσι και δεύτερη «ανέβηκε» στην διαδίκτυο μέσω της «dailymotion.com», και για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ρίχνει βόμβες μεγατόνων στην τουρκική κοινωνία η οποία άναυδη βλέπει να εκτυλίσσεται η τελευταία, και πλέον σημαντική πράξη της σύγκρουσης Νεοτουρκων-Κεμαλικών με τους Πανισλαμιστές-Νεοθωμανούς.
«Ο λόγος της προβληματικής κατάστασης σήμερα είμαστε εμείς οι ίδιοι», σημειώνει ο πρώην Αρχηγός και συνεχίζει, «κάναμε λάθη. Προχωρήσαμε σε λάθος κινήσεις. Δεν πήραμε την δουλειά μας στα σοβαρά. Δεν μπορέσαμε να προστατεύσουμε τα ίδια μας τα χαρτιά και αφήσαμε να κλαπούν. Μιλάγαμε εδώ και εκεί. Δεν προσέχαμε στο τι ακριβώς υπογράφαμε. Αποθηκεύαμε μη αναγκαίες πληροφορίες στους υπολογιστές μας. Οι εισαγγελείς ήρθαν, έψαξαν και ανακάλυψαν πολλά πράγματα. Τώρα δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τις αποκαλύψεις. Ενεργήσαμε εκτός των πλαισίων του νόμου και των κανονισμών. Θεωρήσαμε πως μπορούμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αλλά ανάμεσά μας είχαμε προδότες». Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους βρούμε. Ναι, ενεργήσαμε παράνομα. Έπρεπε να το κάνουμε κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων. Αλλά συνεχίσαμε να το κάνουμε αυτό και χρησιμοποιήσαμε εργαλεία τα οποία δεν έχουμε καμία εξουσιοδότηση να χρησιμοποιούμε. Ακόμα έχουμε αυτές τις δυνατότητες. Αλλά ακόμα έχουμε διαβρωμένους (σ.τ.μ. από την… κυβέρνηση) συναδέλφους ανάμεσά μας. Ακόμα και τώρα δεν μπορούμε να τους βρούμε.»
Η φωνή η οποία συνδέεται με τον Ι. Κοσανέρ επιβεβαιώνει την εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας στην υπόθεση «Βαριά» η οποία έχει και άμεση σχέση με την Ελλάδα, αφού όπως είναι γνωστό σχεδιαζόταν ολόκληρη προβοκάτσια και πολεμική εμπλοκή με κατάληψη εδαφών στον Βόρειο Έβρο. Η «Βαριά» θα εκτελούνταν μέσα στο πλαίσιο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, και προέβλεπε δημιουργία συνθηκών χάους έτσι ώστε να χτυπηθεί η κυβέρνηση και να αναλάμβαναν οι στρατιωτικοί, κατόπιν… στρατιωτικού τους θριάμβου, όπως υπολόγιζαν, κατά της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr