ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ενισχύσεις στην Ερυθρά Θάλασσα από το ισραηλινό ναυτικό

Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι δύο ακόμα πολεμικά πλοία έλαβαν εντολή να ελλιμενίζονται στο λιμάνι Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά υποστήριξε ότι πρόκειται για μια απόφαση ρουτίνας.Υποβάθμισε τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η εξέλιξη συνδέεται με τις αιγυπτιακές επιχειρήσεις στο Σινά, αν και απέφυγε να διευκρινίσει ποια επιχειρησιακά καθήκοντα ανατέθηκαν στα δύο πολεμικά.



«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δύο πολεμικά πλοία βρίσκονται στην Ερυθρά Θάλασσα. Αυτό δεν είναι ασύνηθες», είπε.Οι τιμές του αργού πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκαν περαιτέρω μετά την δημοσίευση πληροφοριών για την ανάπτυξη των ισραηλινών πολεμικών, κατά 1 δολάριο, στα 114,05 δολάρια το βαρέλι στις 18:31.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι το Ιράν σχεδιάζει να στείλει εκ νέου ένα υποβρύχιο και ένα πολεμικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν και στην Ερυθρά Θάλασσα.Ο ναύαρχος Χαμπιμπολάχ Σαγιαρί, επικεφαλής του ιρανικού πολεμικού ναυτικού, ανέφερε την αποστολή των σκαφών του 15ου στόλου μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο Press TV. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ημερομηνία κατά την οποία τα ιρανικά σκάφη θα καταπλεύσουν στην περιοχή. Υποστήριξε ότι στόχος της κίνησης είναι να σταλεί το μήνυμα της ειρήνης και της φιλίας σε όλες τις χώρες.Τον Ιούνιο ιρανικά υποβρύχια και πολεμικού είχαν σταλεί στην περιοχή για να συλλέξουν στοιχεία και να αναγνωρίσουν πλοία άλλων χωρών.Το 2008, το Ιράν άρχισε να παράγει νέα υποβρύχια και παρέδωσε τέσσερις νέους τύπους στο ναυτικό τον Αύγουστο του 2010.

Εν τω μεταξύ στο Ισραήλ στρατιωτικοί και έποικοι είπαν χθες ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας εκπαιδεύουν εποίκους για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο ξέσπασμα διαδηλώσεων των Παλαιστίνιων όταν η Παλαιστινιακή Αρχή υποβάλλει το αίτημά της για την εισδοχή παλαιστινιακού κράτους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο.

Ο στρατός του Ισραήλ έκανε ασκήσεις ετοιμότητας σε δεκάδες ομάδες πολιτικής άμυνας. Σε ένα γραπτό ανακοινωθέν του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «αφοσίωσε μεγάλες προσπάθειες για να εκπαιδεύσει τοπικές δυνάμεις και να τις προετοιμάσει ώστε να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πιθανό σενάριο».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr