ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τουρκικά λάθη (βλ. γκάφες) στην εορτή της νίκης για το 1922!


Ποιος είπε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πάσχουν από προχειρότητα, η οποία αποκαλύπτεται από ένα πιο έμπειρο μάτι; Γράφει ο δημοσιογράφος και αμυντικός αναλυτής, συνεργάτης του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Γιάννης Θεοδωράτος.
Ιωάννης Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός αναλυτής
Η αφίσα που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 89 ετών από τη νίκη των κεμαλικών το 1922 και της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, φαίνεται ότι δεν είχε την πρέπουσα επιμέλεια.

Στο κάτω μέρος της αφίσας που αποτελεί σύνθεση με φωτογραφίες από όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, εικονίζεται μια φρεγάτα Meko 200. Ωστόσο, αριστερά τα δύο συνοδά πλοία δεν ανήκουν στο Τουρκικό Ναυτικό, αλλά στο Βασιλικό Ναυτικό (Royal Navy)! Συγκεκριμένα πρόκειται για φρεγάτα Type 23 γνωστή και ως κλάση «Duke».
Το ολίσθημα των Τούρκων είναι σοβαρό, καθώς αποδεικνύεται ότι στην πιο επίσημη εορτή της χώρας τους, κανείς δεν σκέφτηκε να ασχοληθεί σοβαρά με την αφίσα που εκφράζει – αλλά καιεκθέτει ανεπανόρθωτα – τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr