ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

"Κινδυνεύουμε,γι΄ αυτό αυξάνουμε τη θητεία",η νέα θέση του ΥΕΘΑ!

Όλο και έρχεται πιο κοντά η άυξηση της θητείας! Κάθε Κυριακή που ο ΥΕΘΑ ενημερώνει την ελληνική κοινή γνώμη μέσω συνεντεύξεων του, σε κάποια εφημερίδα,αποφεύγει όλο και πιο σταθερά να αφήσει έστω ένα παράθυρο ανοιχτό για το ενδεχόμενο να μην αυξηθεί η θητεία.

Μιλώντας στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ,ο Π.Μπεγλίτης σε μία εξαιρετικά συντηρητική παράθεση απόψεων,απαντώντας σε ερώτηση “τελικώ πόσο θ΄ αυξηθεί η θητεία” απάντησε:



“Μελετώ τα στοιχεία,τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν.Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε ευθετότερο χρόνο”.

Όσο γιατί θα προχωρήσει στην αύξηση της θητείας ενώ όλες οι χώρες του κόσμου τη μειώνουν ή τη καταργούν ο ΥΕΘΑ υποστήριξε:

“Προφανώς οι χώρες της Ευρώπης στις οποίες αναφέρεστε δεν αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας.Η ιστορία και η γεωγραφία πρέπει να συνεχίσουν να μας διδάσκουν.Η εθνική ασφάλεια της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί η διαχείρισή της σε “φιλελευθεριάζουσες” αντιλήψεις”.

Το ίδιο βέβαια ισχύει ,θα μπορούσε να πει κάποιος στον ΥΕΘΑ, για όσους με περισσή ευκολία από το βήμα της Βουλής,αλλά και συνεντευξιαζόμενοι έκοβαν χρόνια τώρα αμυντικές δαπάνες,όχι από αγορές νέων εξοπλισμών.Αλλά από τη συντήρηση των όπλων -χρήσιμων ή άχρηστων- για τα οποία μας έβαλαν να πληρώσυμε πολλά,πολλά δις. Επειδή ο κ.Μπεγλίτης γνωρίζει πολύ καλά την πραγματική κατάσταση -δεν χρειάζεται να επεκταθούμε- δεν μπορεί να είναι πειστικός λέγοντας ότι αυξάνει τη θητεία επειδή ανησυχεί για την τουρκική απειλή. Άλλοι θα είναι οι λόγοι που θα την επιβάλουν.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, ο Μπεγλίτης είναι έτοιμος να ανακοινωσει θητεία 14 ή και 15 μηνών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr