ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πόλη-φάντασμα η Ν. Υόρκη, παλεύει με τον θηριώδη κυκλώνα "Αϊρίν"


Ο κυκλώνας "Αϊρίν" έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε 8 ανθρώπους. Αναγκάζοντας τις Αρχές να απομακρύνουν πάνω από 1,5 εκατ. πολίτες από τις εστίες τους, άρχισε να πλήττει τη νύχτα του Σαββάτου τη Νέα Υόρκη, μεταμορφώνοντάς την σε πόλη-φάντασμα εν μέσω καταρρακτωδών βροχών.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν οπωσδήποτε στα σπίτια τους. «Μην βγαίνετε στους δρόμους, μείνετε στα σπίτια σας ή στα κέντρα υποδοχής», επέμεινε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ αργά να φύγουν» όσοι δεν υπάκουσαν στις εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν για περιοχές που κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.
Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, τα αεροδρόμια έχουν κλείσει, και η Νέα Υόρκη, όπου ο κόσμος είναι πάντα στους δρόμους τα Σαββατόβραδα, έμοιαζε νεκρή πόλη. Στο Μανχάταν τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν κλειστά, οι παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ ακυρώθηκαν και οι ορδές των τουριστών που γεμίζουν την Τάιμς Σκουέαρ δεν ήταν εκεί.
Πολλά καταστήματα τοποθέτησαν φύλλα κοντραπλακέ για να προστατεύσουν τις βιτρίνες τους και εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι κλείστηκαν στα σπίτια τους.
370.000 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους μετά την εντολή του δημάρχου, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν στην αμερικανική μεγαλούπολη. Αρκετοί εγκατέλειψαν την πόλη, άλλοι αναζήτησαν καταφύγιο σε συγγενείς τους, σε ξενοδοχεία και στα κέντρα υποδοχής που άνοιξε ο δήμος.
Ο κυκλώνας, φαινόμενο-«τέρας», έχει διάμετρο περίπου 840 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr