ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Βομβαρδίζουν το οχυρό Καντάφι!Στις πύλες της Τρίπολης οι αντάρτες


Οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη πήραν τον έλεγχο ενός στρατοπέδου που βρίσκεται στην είσοδο της Τρίπολης, στο "27ο χιλιόμετρο", από το οποίο προμηθεύτηκαν όπλα και πυρομαχικά, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί.

  

Εκατοντάδες αντικαθεστωτικοί εισήλθαν σε αυτήν τη στρατιωτική βάση, η οποία βρίσκεται δυτικά κοντά στην είσοδο της Τρίπολης, στην οδική αρτηρία της Ζαουίγια, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

   

Το στρατόπεδο αυτό αποτελούσε το πιο σημαντικό εμπόδιο στην προέλαση των εξεγερμένων προς την Τρίπολη.

   

Στη στρατιωτική αυτή βάση, που περιβάλλεται σαν οχυρό από έναν χοντρό τοίχο ύψους 20 μέτρων, βρίσκονται όπλα, εκτοξευτήρες ρουκετών Grad, διάφορα είδη οχημάτων και πολλά κιβώτια με πυρομαχικά.

   

Όταν ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου εισήλθε στο στρατόπεδο, μετά τη σφοδρή επίθεση των εξεγερμένων, οχήματα είχαν τυλιχθεί στις φλόγες και μέσα σε αυτά υπήρχαν απανθρακωμένα πτώματα.

   

Από τις μάχες τραυματίστηκαν πολλοί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να κάνει έναν απολογισμό των θυμάτων.

   


ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Δυνάμεις του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν το οχυρωμένο συγκρότημα Μπαμπ αλ-Αζιζίγια του Μουάμαρ Καντάφι στο κέντρο της Τρίπολης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της εξέγερσης δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως λίβυοι εξεγερμένοι, οι οποίοι έφτασαν δια θαλάσσης από τη Μιζουράτα, 200 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, έχουν διεισδύσει στην πρωτεύουσα και συμμετέχουν στις μάχες που διεξάγονται εκεί αυτή τη στιγμή.

"Προωθημένα στοιχεία των εξεγερμένων της Μιζουράτα έφτασαν σήμερα το πρωί στην Τρίπολη από τη θάλασσα. Ενώθηκαν με τους εκεί εξεγερμένους και μάχονται αυτή τη στιγμή στο πλευρό τους", δήλωσε ο Αμπντάλα Μελιτάν, του Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μιζουράτα, οι δηλώσεις του οποίου δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

"Πρόκειται για περίπου 200 μαχητές, έχουν αναπτυχθεί στη ζώνη Σουκ Τζομάα (στη βορειοδυτική Τρίπολη)", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. "Θα τους στείλουμε ενισχύσεις" από τη Μιζουράτα, πρόσθεσε.

Ads by Google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr