ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Οι τουρκικές...κότες τα ελληνικά "κοκκοράκια" ...και η μεθαδόνη του Μπεγλίτη.

Τα όσα είπε ο πρώην Αρχηγός των Τουρκικών ΕΔ Ι.Κοσανέρ για το στράτευμα το οποίο μέχρι πριν απο λίγες εβδομάδες διοικούσε δεν πρέπει να μας κάνουν ούτε να πανηγυρίζουμε,ούτε κυρίως να εφησυχάζουμε.

Ο Τούρκος στρατηγός απλά θύμισε στους δικούς μας "τουρκολάτρες" που έχουν αναγάγει για δικούς τους ...εμπορικούς λόγους τις τουρκικές ΕΔ ,σε στρατιωτική υπερδύναμη,ότι δεν είναι και τόσο τέλεια τα πράγματα απέναντι.



Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στη λογική την οποία εκφράζουν οι τελευταίοι ΥΕΘΑ και ακολουθεί πιστά ο σημερινός Π.Μπεγλίτης και σύμφωνα με την οποία "δεν θα γίνει και πόλεμος με τη Τουρκία". Ασφαλώς και δεν θα γίνει πόλεμος όπως τουλάχιστον τον περιγράφουν οι κάποιοι γραφικοί που επίσης για εμπορικούς λόγους γράφουν περί πολεμικών επιχείρησεων που ανήκουν σε άλλες εποχές πολύ μακρυνές. Μπορούν όμως να γίνουν πολλά επεισόδια και κρίσεις που θα απαιτήσουν αυτές τις σύγχρονες και αποτελεσματικές ΕΔ που αυτοί οι ίδιοι ΥΕΘΑ που έτυχε να έχουμε τα τελευταία χρονια ...μας τάζουν αλλά δεν κάνουν τίποτα για να τις αποκτήσουμε.

Γι΄ αυτο είναι καλό να ανδεικνύει ο κ.Μπεγλίτης τον κοινωνικό ρόλο των ΕΔ,όπως έκανε χθες με το πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης και από στρατιωτικά νοσοκομεία και μπράβο του. Όμως πρέπει να ασχοληθεί και λίγο και με τον άλλο ρόλο των ΕΔ που είναι και ο βασικός κι έχει να κάνει με την ασφάλεια της χώρας. Όχι προς Θεού δεν λέμε να γίνει σαν κι αυτά ...τα ελληνικά "κοκκοράκια" που και αυτά για δικούς τους εμπορικούς λόγους είναι έτοιμα από ...το Κολωνάκι να πάρουν τη Πόλη,εφορμώντας ...με Porche Cayenne.Πρέπει όμως σ΄ αυτή τη περίοδο κρίσης να αφήσει πίσω την όποια...αντιμιλιταριστική λογική τον κατατρέχει και να προσπαθήσει έστω να επιτύχει έστω εν μέρει τον στόχο των ισχυρών ,αποτελεσματικών και σύγχρονων ΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr