ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Μύθος η παντοδυναμία του τουρκικού Στρατού

ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑκαι στο Διαδίκτυο ηχητικά ντοκουμέντα που αφορούν συνομιλία που πρώην αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Ισίκ Κοσανέρ, με τους επιτελείς του για την κακή κατάσταση των δυνάμεων που μάχονταν εναντίον του ΡΚΚσε επιχειρήσεις στο Τούντζελι πριν 13 μήνες, έχουν προκαλέσει σάλο στην Τουρκία όσον αφορά το ηθικό και τη γενικότερη κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων.



Ο εκδότης της Ραντικάλ, Εγιούπ Τζιαν, σε άρθρο γνώμης υποστηρίζει ότι μπορεί ο Κοσανέρ να έχει επιλέξει τη σιωπή ελπίζοντας ότι το θέμα θα ξεχαστεί, όμως ο Στρατός δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός, σε μια συγκυρία μάλιστα που έχει αναζωπυρωθεί ο πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας», όπως αναφέρει σχετικά με τις επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ. Ο Κοσανέρ, προσθέτει, πρέπει να πάρει θέση και είτε να απορρίψει ως χαλκευμένη την σχετική ηχογράφηση ή, αν η ηχογράφηση είναι αυθεντική, να μεταβεί χωρίς καθυστέρηση στη Δικαιοσύνη και να αποκαλύψει τις φοβερές αλήθειες που γνωρίζει.

Ο αρθρογράφος της Μιλλιέτ, Μεχμέτ Τεζκάν, χαρακτηρίζει ανησυχητικό το περιεχόμενο των εξομολογήσεων του Κοσανέρ, διότι, όπως γράφει, ο πρώην αρχηγός παραδέχεται ότι ο τουρκικός Στρατός δεν είναι κατάλληλος για τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας».

Περισσότερο ανησυχητικό από το περιεχόμενο, ωστόσο, θεωρεί το γεγονός της δημοσιοποίησης των εξομολογήσεων του Κοσανέρ, υποστηρίζοντας ότι είναι είτε προϊόν υποκλοπής με εξελιγμένο εξοπλισμό, οπότε εγείρονται ερωτηματικά για τη ασφάλεια των στρατιωτικών μυστικών, είτε ότι κάποιος αξιωματικός που ήταν παρών στην συνάντηση ηχογράφησε τον Κοσανέρ εν αγνοία του.



Η εφημερίδα Σταρ αναφέρει ότι σύμφωνα με ειδικούς, οι διαδικτυακές εξομολογήσεις του Ισίκ Κοσανέρ σηματοδοτούν ένα «τέλος εποχής» στον τουρκικό Στρατό, καθώς έχει ανοίξει πλέον η συζήτηση και εγείρονται ερωτηματικά για την αποδοτικότητα του Στρατού στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» τα τελευταία 30 χρόνια. Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι υπάρχει ανάγκη αναδιάρθρωσης του στρατεύματος ώστε να αποκατασταθεί ο σεβασμός προς την ιεραρχία.
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr