ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Επικηρύχθηκε ο Καντάφι – Δυνάμεις του ΝΑΤΟ στις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λιβύη

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του ΝΑΤΟ στο CNN, τις τελευταίες ημέρες, ειδικές δυνάμεις των τεσσάρων χωρών βοήθησαν τις τελευταίες ημέρες τους εξεγερμένους τόσο στην Τρίπολη όσο και σε άλλες πόλεις, με στόχο την τελική αναμέτρηση με το λιβυκό καθεστώς.
Με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων..
από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιορδανία και το Κατάρ προχώρησαν οι επιχειρήσεις των ανταρτών στη Λιβύη τις τελευταίες μέρες, κι ενώ το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει αμνηστία σε όποιο μέλος του περιβάλλοντος του Καντάφι σκοτώσει ή παραδώσει το συνταγματάρχη.
Μάλιστα, οι βρετανικές δυνάμεις βοήθησαν τους εξεγερμένους να οργανωθούν καλύτερα και να συντονίσουν τις επιχειρήσεις τους, ανέφερε ο αξιωματούχος, που ωστόσο μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα των συγκεκριμένων πληροφοριών.
Η βοήθεια αυτή βοήθησε τους επαναστάτες να «βελτιώσουν την τακτική τους», να συντονίσουν τις επιχειρήσεις τους και να επικοινωνήσουν καλύτερα, στη μάχη που οδήγησε στην Τρίπολη.
Επίσης, οι δυνάμεις του Κατάρ και τη Γαλλία, προσέθεσε ο αξιωματούχος, παρείχαν στους εξεγερμένους και οπλισμό.
Επικηρύχθηκε ο Καντάφι
Από την πλευρά του, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμνηστία σε οποιοδήποτε μέλος του περιβάλλοντος του Μουάμαρ Καντάφι σκοτώσει ή συλλάβει το συνταγματάρχη.
Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Μουσταφά Αμπντέλ Τζελίλ, ένας επιχειρηματίας από τη Βεγγάζη προσέφερε αμοιβή δύο εκατομμυρίων δηναρίων Λιβύης (1.300.000 δολάρια) για τη σύλληψη του Καντάφι.
«Το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι δεν θα τελειώσει αν δεν συλληφθεί ζωντανός ή νεκρός» διεμήνυσε ο Τζελίλ, συμπληρώνοντας ότι η συμπεριφορά του εγείρει φόβους για επικείμενη καταστροφή.
Όσον αφορά στο κέντρο της Τρίπολης, οι μάχες ανταρτών και στρατιωτών προσκείμενων στο καθεστώς συνεχίζονται στο στρατηγείο του Καντάφι στην Μπαμπ αλ Αζιζίγια, ενώ το ξενοδοχείο Rixos, στο οποίο διαμένουν οι ξένοι δημοσιογράφοι στην Τρίπολη, εξακολουθεί να είναι στα χέρια των Κανταφικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr